Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Gorica svladala Šibenik za prvu ovosezonsku pobjedu

Peto kolo Supersport HNL-a otvoreno je susretom između Gorice i Šibenika. U utakmici u kojoj nije bilo previše prilika, Gorica je slavila 2:1.

Već u šestoj minuti, Šibenik je imao prvu veliku priliku. Ivan Božić je pobjegao obrani Gorice, ali je njegov udarac obranio Božidar Radošević. Bila je to dobra obrana Radoševića, no treba spomenuti da je napadač Šibenika morao uputiti bolji udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri minute kasnije vidjeli smo novu prijetnju Šibenika i novu veliku obranu Radoševića. Ovog puta je refleksno obranio siloviti pokušaj Ivana Santinija nakon kornera.

Utakmica se nakon toga smirila te se ništa vrijedno spomena nije dogodilo do 42. minute kada je Gorica povela. Dino Štiglec je ubačajem pronašao Merveila Ndockyta čiji udarac završava u prvom kutu gola Antonija Đakovića. Čuvar šibenske mreže je sigurno mogao i bolje reagirati.

Šibenik je u nastavku krenuo po izjednačenje i u 53. minuti zaprijetio. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta je došla do Božića koji iz solidne situacije nije dobro zahvatio loptu i ona je otišla daleko od gola Radoševića.

Nastavljali su Šibenčani opsjedati gol Gorice, ali nisu pronalazili rješenje. Gorica je pak, mirno čekala priliku za drugi gol, a dočekali su ju u 76. minuti.

Igrači Šibenika su izgubili loptu u opasnoj zoni što je Gorica znala iskoristiti. Marko Kolar je proigrao natrčalog Dina Mikanovića, koji mirnom završnicom zabija za 2:0. To mu je prvi gol od 18. 3. 2023. kada je zabio za pobjedu Hajduka protiv Slaven Belupa.

Do kraja utakmice se nastavila dominacija Šibenika, no i dalje je to bilo jalovo. Ipak, u posljednjim trenutcima utakmice s(p)retnim golom Jakova Antona Vasilja, Šibenik vraća dramatičnost.

Bilo je to puno prekasno te je ostalo 2:1 za Goricu koja je s ova tri boda skočila na šesto mjesto tablice. Šibenik je ostao na devet bodova i trećem mjestu prvenstvene ljestvice.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano