Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Gruzijski NBA košarkaš pokušao zabiti autokoš za produžetke, no propisno se osramotio

Košarkaši Gruzije su danas u Rigi imali poprilično zahtjevan zadatak. Oni su u trećem kolu olimpijskog kvalifikacijskog turnira morali svladati Filipine s 19 poena razlike kako bi izborili plasman u polufinale, no u tome nisu uspjeli.

Gruzijci su odlično otvorili susret te su poslije samo pet minuta igre vodili sa 16:0 i tada se činilo kako možda i nije nemoguće da ćemo vidjeti senzacionalnu pobjedu, Ipak, Filipinci su ubrzo uhvatili određeni priključak pa su na poluvrijeme otišli s -12. Ključna je bila treća četvrtina u kojoj su postigli 31 poen, a primili samo 19 te su izjednačili rezultat na 74:74.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici je Gruzija slavila s 96:94, a ono što se dogodilo u samoj završnici utakmice je za rubriku vjerovali ili ne. Kod rezultata od 96:93 je košarkaš Filipina imao dva slobodna bacanja samo 2.8 sekundi prije kraja, a nakon što je zabio prvo, s klupe Gruzije je stigla naredba da se, u slučaju da promaši drugo, postigne autokoš kako bi se izjednačio rezultat i utakmica odvela u produžetke u kojem bi momčad Aleksandra Džikića dobila priliku u tih pet minuta doći do trijumfa od 19 poena razlike.

Upravo se to i dogodilo, međutim Orlandov košarkaš Goga Bitadze je promašio zakucavanje i utakmica je okončana pobjedom Gruzije od 96:94. Evo kako je to izgledalo:

Tako su sve tri reprezentacije u skupini A imale omjer 1-1, a dalje su zbog bolje koš razlike prošli Latvija i Filipini.

Komentari

Povezano