Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO: Gvardiolu poluvrijeme, Kovačiću 20 minuta u pobjedi Manchester Cityja kod Palacea

Manchester City je s 4:2 na Selhurst Parku svladao Crystal Palace. Igrače Pepa Guardiole nije poremetio niti rano primljeni pogodak te su zasluženo došli do pobjede. Hrvatski reprezentativac u Cityju Joško Gvardiol zamijenjen je nakon prvog poluvremena, dok je Mateo Kovačić ušao od 73. minute.

Bio je to početak iz snova za Crystal Palace koji je poveo u trećoj minuti. Nakon oduzete lopte na sredini terena Adam Wharton je dubinskom loptom pronašao Jean-Philippea Matetu koji se sjurio prema kaznenom prostoru gostiju. Francuz je ostao hladan i udarcem koji se odbio od vratnice matirao Stefana Ortegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sreća domaćina bila je kratkog vijeka jer se City vratio nakon samo deset minuta. Kevin De Bruyne je dobio loptu na rubu kaznenog prostora i odmjerenim udarcem pronašao suprotni kut nemoćnog Deana Hendersona.

Do kraja prvog dijela obje ekipe su propustile jednu priliku za povećanje vodstva. Udarac Erlinga Haalanda je obranio Henderson, dok je pokušaj Jordana Ayewa zapeo na gredi. Tako se na predah otišlo s rezultatom 1:1.

Već u drugoj minuti nastavka, Manchester City je okrenuo rezultat. Joachim Andersen nije dobro očistio ubačaj, a lopta je došla na nogu Rica Lewisa. On tu priliku nije propustio i zabija svoj drugi premierligaški gol ove sezone. Zanimljivo, i prvi je došao upravo protiv Crystal Palacea.

Potvrda pobjede došla je u 66. minuti. De Bruyne je vratio povratnu loptu za Haalanda koji zabija za 3:1. Samo četiri minute kasnije, City je zabio još jedan gol. Brzu akciju je udarcem s ruba kaznenog prostora dovršio De Bruyne koji je svojim stotim pogotkom u dresu Cityja potvrdio titulu igrača utakmice.

SJAJNU AKCIJU MANCHESTER CITYJA POGLEDAJTE OVDJE

Domaćini se nisu predavali i u 86. minuti smanjuju rezultat. Jeffrey Schlupp je pronašao Odsonnea Edouarda u sredini, a Edouard je odličnom reakcijom s pet metara ugurao loptu u mrežu. Ipak, vremena za nešto više nije bilo.

City se ovom pobjedom, barem privremeno, izjednačio na vrhu tablice s Liverpoolom te sada imaju dva više od Arsenala koji kao i Liverpool tek treba odigrati svoju utakmicu. Palace je ostao na 14. mjestu s 30 bodova, osam iznad Lutona na 18. mjestu.

Komentari

Povezano