Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Holloway brutalnim nokautom u posljednjoj sekundi ugasio Gaetheja

Prva od tri borbe za pojas na velikoj UFC 300 priredbi je bila za jedini pojas u organizaciji koji nije za prvaka. U lakoj kategoriji (do 70 kilograma) je Justin Gaethje branio BMF pojas (eng. Baddest Motherf*cker) kojeg je osvojio kada je nokautirao Dustin Poiriera, a jedini borac koji je prije njega imao ovaj pojas je bivši član UFC-a Jorge Masvidal koji je kao borac do 77 kilograma ga osvojio protiv Nate Diaza.

Gaethje je svoju prvu obranu ovog “pojasa” imao večeras protiv Maxa Hollowaya koji je bivši prvak perolake kategorije, a Maxu je ovo bio drugi put da se bori u lakoj kategoriji; prvi put se borio 2019. godine kada je izgubio protiv Poiriera za pojas privremenog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva runda je bila u potpunosti na nogama te je pripala Hollowayju koji je u potpunosti kontrolirao sitaciju u oktagonu. Slična situacija je bila i u drugoj i trećoj rundi gdje je Holloway bio bolji, ali je imao sreće da u drugoj rundi nije ostao bez jednog boda jer je dva puta prstom u oko pogodio Gaethjea.

Četvrta bila je najviše kompetetivna te je Gaethje postao agresivniji i aktivniji. U jednom trenutku je bacio Hollowaya u knockdown, ali bivši prvak perolake kategorije se brzo sabrao i pokazao da ga udarac Gaethjea nije puno pogodio. U petoj rundi je Holloway nastavio dominirati te je u posljednjih deset sekundi pozvao Gaethjea na otvorenu borbu kao što je napravio i protiv Ricarda Lamasa. U toj razmjeni je Holloway brutalnim krošeom “ugasio” Gaetheja i osvojio BFM pojas.

Video nokauta pogledajte OVDJE.

Glavni dio UFC 300 priredbe je otvorio prospekt srednje kategorije (do 84 kilograma) Bo Nickal koji je u drugoj rundi gušenjem svladao Codyja Brundagea. Nakon toga su se u lakoj kategoriji se susretli bivši prvak Charles Oliveira i Arman Tsarukyan koji je četvrti izazivač.

Nakon prilično izjednačene prve runde u kojoj je Oliveira ilegalnim udarcem nogom udario protivnika koji je na podu, u drugoj rundi je Arman pokazao odličan ground and pound i sigurno uzeo drugu rundu. U posljednjoj rundi smo također gledali kompetitivnu borbu gdje je Oliveira bio blizu da uguši Armenca, ali “spasilo” ga je zvono za kraj borbe u kojoj je na kraju slavio Arman odlukom sudaca: 29-28, 28-29, 29-28.

Nakon borbe je u UFC Kuću slavnih ušla prva borba između Andersona Silve i Chaela Sonnena u kojoj je Silva slavio u petoj rundi nakon što je Sonnen neočekivnao uvjerljivo slavio u prve četiri.

Komentari

Povezano