Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Hrvatska senzacionalno svladala svjetske prvake i izborila četvrtfinale SP-a u pikadu

Spektakularni Boris Krčmar i Romeo Grbavac su izborili plasman u četvrtfinale Svjetskog ekipnog prvenstva u pikadu! Njih dvojica su večeras u Frankfurtu eliminirali reprezentaciju Walesa, aktualne branitelje naslova, svladavši ih s 8-6.

Nakon uvjerljive dvije pobjede u grupnoj fazi ekipnog Svjetskog prvenstva u pikadu protiv Malezije i Kanade, hrvatski pikado igrači su odigrali novi odličan susret te su porazili i velšku kombinaciju sastavljenu od Jonnyja Claytona i Jima Williamsa. Hrvatska je bolje otvorila dvoboj pa je povela s 3-1, no Velšani su ekspresno odgovorili izjednačivši na 3-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbavac i Krčmar su ipak na pauzu otišli s prednošću od 4-3 tako što je Boris kaznio Claytonov promašaj na dvostruko 20 tako što je pogodio izlaz na dvostruko 8. Uslijedilo je razdoblje igre u kojem su obje reprezentacije osvajale legove u kojima su prve bacale sve do trenutka kada su Velšani došli do breaka za 6-6.

Ipak, Hrvatska je do kraja osvojila preostala dva lega čime ćemo naše predstavnike po drugi put u povijesti gledati u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u pikadu. Prije Grbavca i Krčmara to su 2013. godine učinili Tonči Restović i Robert Marijanović.

Za povijesni uspjeh i plasman u polufinale, u nedjelju će igrati protiv Austrije. Za Austriju igraju Mensur Suljović i Rowby-John Rodriguez koji su u današnjoj osmini finala svladali Tajvan s 8-4.

Komentari

Povezano