Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Hrvatski bek srušio Partizan tricom u završnici finala ABA Superkupa

Košarkaši Studentskog centra su napravili veliko iznenađenje u finalu ABA-inog Superkupa svladavši momčad srpskog Partizana u dramatičnoj završnici. Crnogorci su na domaćem parketu u Podgorici slavili s 83:81 zahvaljujući trici hrvatskog razigravača Borne Kapuste samo pet sekundi prije kraja.

Košem Alekse Avramovića dvije minute i 55 sekundi prije kraja utakmice, Partizan je poveo rezultatom 81:73, a to će se pokazati i njihovim poenima na susretu. Nakon toga je Aubrey Dawkins postigao četiri poena, Kenan Kamenjaš dva, a Kapusta jedan za smanjenje na -1 i timeout Željka Obradovića tridesetak sekundi prije kraja susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon minute odmora PJ Dozier promašuje šut za tri poena i rješenje pitanja pobjednika, a onda lopta dolazi u ruke hrvatskog beka koji se diže na šut za tri poena preko ruke bivšeg NBA igrača Franka Kaminskog koji ga je preuzeo nakon picka i pogađa za erupciju oduševljenja i veliku pobjedu svoje ekipe kojoj je ovo najveći trofej u povijesti.

Borni je to bila treća trica na susretu kojeg je završio s 10 poena i 5 asistencija, a treba istaknuti kako je za ”Studente” nastupio i mladi hrvatski reprezentativac Tomislav Ivišić koji je imao učinak od dva poena, četiri asistencije i jednog skoka.

Uz Kapustu, dvoznamenkasti su bili i Dawkins s 18 poena, Kamenjaš s 14 te Luka Bogavac s 11. Za “Studente” je nastupio i Tomislav Ivišić koji je za 12 minuta postigao dva poena uz četiri asistencije. Poraženima nisu pomogla ni 23 poena Kevina Puntera.

Komentari

Povezano