Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Hrvatski košarkaši ispali u B diviziju tricom u posljednjoj sekundi

Mlada hrvatska reprezentacija je na EuroBasketu za košarkaše uzrasta do 20 godina zauzela 14. mjesto te su tako ispali u B diviziju europske košarke. U dvoboju za posljednje mjesto koje ostavlja u elitnom razredu, Hrvatska je poražena od Crne Gore rezultatom 81:78.

Crnogorci su na početku utakmice ostvarili prednost od 14:12, ali hrvatski košarkaši prvu četvrtinu završavaju serijom od 10-3 pa su na prvi predah otišli s vodstvom od 22:17. Druga četvrtina je bila još izjednačenija, a Hrvatska je na poluvrijeme otišla s vodstvom od 40:39 nakon što je Duje Brala postigao četiri uzastopna poena u završnici prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Hrvatska treću četvrtinu započela s vodstvom od jednog poena razlike, Crnogorci su ju okončali s tom prednošću (60:59) što je jamčilo uzbudljivih posljednjih 10 minuta.

Veći dio posljednje četvrtine se igralo koš za koš, a nakon što je Hrvatska povela sa 71:70, Luka Bogavac postiže tricu uz prekršaj za vodstvo Crne Gore od 74:71 tek dvije i pol minute prije kraja ogleda. Već u sljedećem napadu hrvatskih protivnika, vidjeli smo gotovo potpuno isti scenarij. Ovog puta je Đorđije Jovanović postigao tricu, no on nije bio precizan s crte slobodnih bacanja pa je Crna Gora došla do ugodnih 77:71 svega sto sekundi prije kraja.

Uspjeli su naši košarkaši spustiti zaostatak na 77:75 29 sekundi prije kraja utakmice, a samo 12 sekundi prije kraja susreta, David Mirković odlazi na crtu slobodnih bacanja s prilikom da ponovno odvede Crnu Goru na dva posjeda razlike, ali on pogađa jedno od dva bacanja i rezultat je 78:75.

Nakon toga je izbornik Jeronimo Šarin pozvao ”timeout” za posljednji napad u kojem su hrvatski košarkaši mogli izjednačiti i doći do produžetka. Odigrana je brza akcija koja je rezultirala pogođenom tricom Zvonimira Ivišića s ”45 stupnjeva” za 78:78. I kada se činilo da ćemo gledati dodatnih pet minuta košarke, Luka Bogavac svega 0.6 sekundi prije kraja postiže tricu za pobjedu Crne Gore kojom je poslao Hrvatsku u B diviziju.

Baš je Bogavac bio najbolji strijelac Crne Gore s 25 poena, dok je 20 zabio Đorđije Jovanović. U redovima hrvatske reprezentacije je Duje Brala ponovno bio najbolji pojedinac s “double-double” učinkom od 23 poena i 10 skokova, dok su dvoznamenkast učinak imali Zvonimir Ivišić sa 16 poena te Tomislav Ivišić s 10.

Podsjećamo da je prošle godine hrvatska U-16 reprezentacija ispala u B diviziju, dok je istog ljeta U-18 reprezentacija zauzela 13. mjesto, posljednje koje ostavlja u elitnom društvu. Loše vrijeme za biti ljubitelj košarke u Hrvatskoj…

Komentari

Povezano