Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Knicksi poslije nove drame svladali Sixerse i izbacili ih iz doigravanja

Nakon što su Indiana Pacersi u prvoj utakmici večeri izborili plasman u drugu rundu doigravanja NBA lige, uslijedila je šesta utakmica serije između Philadelphia 76ersa i New York Knicksa. I večeras smo gledali nevjerojatno uzbudljiv susret koji je rezultatom 118:115 pripao Knicksima koji su tako izborili plasman u drugu rundu doigravanja.

Knicksi su susret otvorili na fenomenalan način te su poslije samo četiri minute igre stvorili dvoznamenkastu prednost od 17:4 šutiravši 6/8 iz igre. Vodstvo gostiju je samo raslo, a na oznaci od osam minuta igre je, poslije polaganja OG Anunobyja, semafor pokazivao ogromnih 28:9 s tim da je svih devet poena za Philadelphiju ubacio Joel Embiid, dok su njegovi suigrači u tom trenutku promašili svih sedam šuteva iz igre. Već dotad je dvoznamenkast bio Jalen Brunson s 10 poena na kontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća prednost Knicksa je u prvoj četvrtini iznosila +22 (33:11), no na to su Sixersi odgovorili svojim nizom od 11 uzastopnih poena za prilazak na -11 ponajprije zahvaljujući Nicolasu Batumu koji je u tom intervalu ubacio osam poena. U konačnici je Josh Hart prekinuo taj niz tricom za 36:22 što je bio i konačni rezultat prve dionice.

Knicksi su drugu četvrtinu otvorili sa samo jednim pogođenim šutom od njih 14 što su Sixersi itekako znali iskoristiti pa su nakon šest i pol minuta igre ”otopili” zaostatak na samo -3. Fantastičan je u drugoj dionici bio dotad nepostojeći Buddy Hield koji je u tom dijelu igre postigao čak pet trica za Sixerse, a preokret domaćih je kompletiran minutu i 38 sekundi prije poluvremena kada Kelly Oubre Jr. pogađa tricu za 49:47 i prvo vodstvo Philadelphije na susretu.

Na predah poslije prvog dijela su s prednošću od 54:51 otišli Sixersi koje su predvodili “standardni osumnjičenik” Embiid te već spomenuti Hield koji su ubacili po 17 poena. Kod Knicksa je Brunson ubacio 16, a Donte DiVincenzo 12 poena.

Centar Philadelphije je drugo poluvrijeme otvorio s dvije vezane trice u uvodnoj minuti kao i s 10 poena za manje od četiri minute pa je tako odveo momčad do +5. Nakon uspješnog udvajanja Brunsona i trice Tyresea Maxeya u tranziciji, Philadelphia je po prvi put na susretu došla do dvoznamenkaste prednosti od 71:61.

Knicksi su to uspjeli anulirati i poslije trice Anunobyja iz desnog kuta došli su do izjednačenja na 83:83 poslije 36 minuta košarke. Gosti su bolju završnicu treće dionice prenijeli na početak četvrte pa su tako četiri minute bez Embiida na parketu iskoristili za odlazak na 92:88.

Nurse je pozvao timeout, vratio Embiida na parket, a Sixersi tricom Hielda i zakucavanjem Batuma poslije skoka u napadu vraćaju prednost na svoju stranu. Nakon izjednačenja na 95:95, Knickse u novo vodstvo s dvije uzastopne trice dovodi Brunson koji je nastavio igrati fantastično te je floaterom doveo svoju momčad na 107:99 samo tri i pol minute prije zvuka sirene.

Bek New Yorka je u tom trenutku na svom kontu imao 37 poena čime je postao prvi košarkaš s četiri uzastopne utakmice s 37 ili više poena u NBA doigravanju nakon Michaela Jordana iz 1993. godine.

U završne dvije minute se ušlo sa 109:104 za goste, a onda nakon promašenog polaganja Brunsona, Maxey trči u tranziciju i u padu pogađa nevjerojatan koš za samo -3 iz perspektive Sixersa. Stigli su Sixersi i na -1 nakon što je Oubre Jr. zakucao poslije uhvaćenog skoka u napadu nakon promašaja Tobiasa Harrisa.

53 sekunde prije kraja se Brunson lukavo postavio ispred Oubrea te je iznudio prekršaj uz pogođen koš, ali nije uspio pogoditi dodatno slobodno bacanje pa je ostao jedan posjed prednosti za Knickse. Na drugoj strani Maxey ide na prodor i iznuđuje goaltending uz prekršaj te pogođenim slobodnim bacanjem izjednačava rezultat na 111:111.

24 sekunde prije kraja, Sixersi su odlučili udvojiti Brunsona, a on onda daje loptu na sredini za usamljenog Harta koji pogađa tricu za +3.

U sljedećem napadu je Embiid napao leđima Anunobyja i ekspresno zabio za smanjenje zaostatka, dok na drugoj strani Sixersi čine prekršaj nad DiVincenzom koji pogađa oba bacanja za 116:113. Ovog puta su Knicksi odlučili raditi prekršaj na +3, a Maxey zabija oba bacanja za smanjenje zaostatka Sixersa na -1.

“Penal završnica” se nastavila tako što su Sixersi na crtu poslali Brunsona koji 7.7 sekundi prije kraja postiže oba slobodna bacanja, a na kraju Buddy Hield promašuje tricu i Knicksi slave sa 118:115 za konačnih 4-2 u seriji plasman u polufinale istočne konferencije.

Knickse je do trijumfa predvodio Jalen Brunson koji je ubacio 41 poen uz 12 asistencija, dok je 23 poena uz sedam asistencija imao Donte DiVincenzo. OG Anunoby je ubacio 19 poena uz devet skokova, a Josh Hart, čija je trica riješila utakmicu, ubacio je 16 poena, uhvatio 14 skokova i podijelio sedam asistencija. Kod poraženih je Joel Embiid ubacio 39 poena uz 13 skokova.

Knickse u drugoj rundi čeka okršaj protiv Indiana Pacersa.

Komentari

Povezano