Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Knicksi se izvukli iz ponora i u spektakularnoj završnici slomili Sixerse

Nakon uzdudljive prve utakmice koju su New York Knicksi dobili u samoj završnici, večeras smo u Madison Square Gardenu gledali drugu utakmicu njihove serije protiv Philadelphia 76ersa. Večerašnji ogled je bio još zanimljiviji, a na kraju je pripao Knicksima rezultatom 104:101.

Sixersi su dvoboj otvorili na vrhunski način i s čak tri trice Tyresea Maxeya u uvodne dvije minute za prednost od 9:0. Štafetu je do kraja četvrtine preuzeo Joel Embiid koji je postigao posljednjih 10 poena svoje momčadi za vodstvo od 25:18 nakon prvih 12 minuta. Novopečeni reprezentativac SAD-a je prvu četvrtinu završio s 12 poena i osam skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philadelphia je po prvi put došla do dvoznamenkaste prednosti kada je Maxey ubacio svoju četvrtu tricu za 32:22. S tom zalihom od 10 poena razlike su Sixersi ušli u završnu minutu i pol prvog poluvremena, ali onda Josh Hart s dvije uzastopne trice te sedam poena u nizu smanjuje na -3 pa su gosti na kraju na predah otišli sa samo četiri poena prednosti – 53:49.

Najefikasniji košarkaši u prvom dijelu su bili Maxey s 20 poena i pet asistencija te Embiid sa 16 poena i 10 skokova kod gostiju, dok je kod domaćih Hart ubacio 19 poena uz devet skokova, a Jalen Brunson 14 uz jako loših 4/14 iz igre.

Knicksi su anulirali tu prednost gostiju već poslije nešto više od dvije minute igre u trećoj dionici, a serijom od 9-2 u završne dvije i pol minute četvrtine na ulasku u posljednji interval ulaze s vodstvom od 79:74. Embiid i Maxey su svojim koševima smanjili zaostatak na -1, a onda se pojavljuje hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović koji ubacuje dvije trice u nizu i donosi najveće vodstvo svojoj momčadi, ono od sedam poena razlike.

Iako vidno ozljeđen, Joel Embiid je košem uz prekršaj Isaiah Hartensteina smanjio zaostatak Philadelphije na samo -2, dok je nakon njegovog skoka u obrani u idućem napadu Maxey položio o tablu za izjednačenje na 94:94 tri minute i 50 sekundi prije kraja ogleda u MSG-u. Bek Sixersa je košem s poludistance vratio svoju momčad u prednost od 97:96, a onda ju je dalekometnom tricom povećao na +4 točno 69 sekundi prije kraja druge utakmice prve runde doigravanja.

Na drugoj strani su Knicksi nacrtali akciju za Brunsonovu tricu iz desnog kuta, ali bek promašuje i peti pokušaj za tri poena na utakmici, dok su nakon obrambenog skoka Sixersi preko Kylea Lowryja i njegovog jednog pogođenog slobodnog bacanja došli do +5. U idućem napadu Brunson pogađa nevjerojatno težak šut za tri poena preko ruke nakon čega gosti gube loptu na ubacivanju iz auta, a Donte DiVincenzo nakon promašene prve trice, drugu pogađa nakon što je dobio loptu poslije skoka u napadu Hartensteina.

Nick Nurse je odlučio pozvati timeout, lopta je išla u ruke Maxeyju koji je napao prodorom, međutim njegov pokušaj polaganja blokira Hartenstein, a OG Anunoby dolazi do obrambenog skoka te pogađa oba slobodna bacanja za 104:101. Sixersi su u posljednjem napadu dali loptu Embiidu koji ne uspijeva pogoditi tricu sa zvukom sirene za produžetak i Knicksi slave za vodstvo od 2-0 u seriji.

Usprkos samo 28% šuta iz igre, Jalen Brunson je bio najbolji strijelac Knicksa s 24 poena čemu je dodao osam skokova i šest asistencija, dok je Josh Hart ubacio 21 poen uz 15 skokova, a Donte DiVincenzo je susret okončao s 19 poena uključujući i spomenutu ključnu tricu. Isaiah Hartenstein je također odigrao ključnu ulogu u završnici s odlučujućim skokom u napadu prije DiVincenzove trice i s odlučujućom blokadom na Maxeyu, a susret je završio s 14 poena i osam skokova. Kod poraženih je Tyrese Maxey flertovao s triple double učinkom te je susret završio s 35 poena, 10 asistencija i devet skokova, dok je Joel Embiid ubacio 34 poena uz 10 skokova.

Komentari

Povezano