Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO) Liverpool maestralnim golovima do preokreta u ludoj završnici

Nakon remija s Manchester Cityjem u prošlom kolu, Liverpool je protiv Fulhama tražio povratak na pobjedničke staze. Uspjeli su u svom naumu i na domaćem terenu slavili nevjerojatnim preokretom uz konačni rezultat 4:3. Spektakularne pogotke za Liverpool postigli su dvostruki strijelac Trent Alexander-Arnold, Alexis Mac Allister i Wataru Endo.

Jürgen Klopp za ovaj susret nije imao na raspolaganju prvog vratara Alissona Beckera pa je njegovo mjesto zauzeo Caoimhin Kelleher. Liverpool je bolje otvorio susret, a to im se isplatilo u 20. minuti. Tada je Dominik Szoboszlai izborio slobodan udarac kojeg je fantastično izveo Alexander-Arnold i od grede pogodio za vodstvo domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo četiri minute kasnije Fulham je stigao do izjednačenja iz svog prvog udarca na utakmici. Harry Wilson iskoristio je jedan prizemni centaršut i zabio gol svom bivšem klubu za poravnanje rezultata. Iako gosti u početku nisu bili pretjerano konkretni, to se promijenilo nakon zabijenog pogotka. Postali su opasniji prema naprijed i više prijetili suparničkoj zadnjoj liniji.

Bez obzira na to, Liverpool je taj koji je stigao do još jednog vodstva u 39. minuti susreta. I to kakvog vodstva, Mac Allister je maestralnim pogotkom iz daljine neobranjivo pogodio gornji desni kut gola. Ipak, gosti su u sudačkoj nadoknadi prvog dijela ponovno uspjeli stići do izjednačenja, a strijelac je bio Kenny Tete.

Liverpool je kroz drugo poluvrijeme pritiskao i tražio pogodak koji bi im donio sva tri boda. U 53. minuti nakon odlične tranzicije zaprijetio je Darwin Núñez čiji je udarac odsjeo na gredi. Osam minuta kasnije ponovno je Mohamed Salah sjajno pronašao Núñeza koji ponovno nije dobro reagirao u izglednoj situaciji.

Sijevalo je sa svih strana ispred gola gostiju, ali Fulham je na kraju bio taj koji je stigao do vodstva u 80. minuti kada je precizan bio Bobby Decordova-Reid. Ipak, pritisak domaćina se nastavio te su u samo dvije minute stigli do potpunog preokreta. Prvo je zabio Wataru Endo u 87. minuti, a potvrdu pobjede donio je Alexander-Arnold minutu kasnije svojim drugim pogotkom na susretu.

Chelsea je također na svom terenu dočekao Brighton koji u posljednjih sedam susreta nije znao za poraz. To se ovog poslijepodneva ipak promijenilo pošto je momčad Mauricija Pochettina slavila rezultatom 3:2 uz dvostrukog strijelca Enza Fernándeza, dok je treći pogodak postigao Lewis Colwill.

Domaćini su već u prvih 20-ak minuta stigli do prednosti od dva pogotka. Prvo je u 17. minuti nakon jednog udarca iz kuta Benoît Badiashile vratio loptu na peterac, a tamo se najbolje snašao E. Fernández kojem je to bio prvijenac u dresu Chelseaja. Svoju prednost povećali su samo četiri minute nakon, a pogodak je pao na sličan način kao i onaj prvi. Ponovno je golu prethodio udarac iz kuta, Nicolas Jackson je vratio loptu glavom na peterac, a tamo je loptu u mrežu pospremio Colwill.

Brighton je izjednačio u 43. minuti nakon što je precizno pogodio Facundo Buonanotte. Dvije minute kasnije domaćini su ostali s igračem manje nakon što je Conor Gallagher zaradio drugi žuti odnosno crveni karton.

Bez obzira na to, domaćin je u 65. minuti stigao do povećanja vodstva nakon što je s bijele točke precizan bio E. Fernández i tako postigao svoj drugi gol na susret. Gosti su još u drugoj minuti sudačke nadoknade uspjeli smanjiti zaostatak golom Joãa Pedra, ali više od toga nisu uspjeli.

Bournemouth je skoro priredio iznenađenje na domaćem terenu protiv Aston Ville. Vodili su sve do samog kraja susreta, a na kraju je ipak završilo podjelom bodova uz rezultat 2:2. Strijelci za domaćina bili su Antoine Semeyo u 10. i Dominic Solanke u 52. minuti. Golove za goste postigli su Leon Bailey u 20. i Ollie Watkins u 90. minuti susreta.

West Ham je na svom terenu remizirao s Crystal Palaceom rezultatom 1:1. Domaćini su u vodstvo stigli preko Mohammeda Kudusa u 13. minuti, dok je strijelac za goste bio Odsonne Édouard u 53. minuti.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano