Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

(VIDEO) Ludnica u Meksiku: vratar isključen iz igre sakrio se ispod reklama i bodrio suigrače

Format natjecateljskih sezona u većini je država Latinske Amerike takav da se dijeli na 2 prvenstava – Aperture i Clausure, obje u identičnom formatu i s istim brojem ekipa.

Identično je u Meksiku, gdje se prvo odigra 17 utakmica u ligaškom formatu, nakon čega deset najbolje plasiranih ekipa ide u play-off format na dvije utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velikan meksičkog nogometa i najtrofejniji Club América u prvom je dijelu sezone imao daleko najbolje rezultate i završio sa 7 bodova prednosti nad Monterreyem, a i u četvrtfinalnim su dvobojima uvjerljivo izbacivali León, Atlético de San Luis i konačno u finalu Tigres francuskog napadača Andréa-Pierrea Gignaca te stigli do 14. naslova prvaka u povijesti i prvog nakon 5 godina trofejne suše.

U prvom je susretu u Monterreyu prije 3 dana bilo 1:1, da bi u uzvratu Club América uvjerljivo slavila sa 3:0. Finale kao finale bilo je obilježeno nizom prljavština i sitnih trikova, pa smo tako vidjeli 41 prekršaj i 6 žutih kartona, od čega čak četiri već u prvih 36 minuta. Uz to, gosti iz Tigresa igrali su s igračem manje od 80. minute zbog divljačkog nasrtaja Raymunda Fulgencija, da bi se ipak uspjeli nekako dovući do produžetaka.

No u produžecima – potpuni raspad. Prvo je Julián Quinones zabio za 1:0 već u 1. minuti, da bi u dvije minute zbog prigovora i prekršaja Tigres ostao bez golmana koji je napravio prekršaj daleko od svojeg gola.

A tada – spektakl. Vratar Nahuel Guzmán nakon svađe napušta teren, a zatim se, suprotno pravilima koja kažu kako isključeni igrač mora napustiti područje terena, sakriva ispod reklamne cerade pored aut linije i od tamo nastavlja pratiti utakmicu i dobacivati upute suigračima.

LigaMX Final between Tigres and America. Tigres keeper Nahuel Guzman gets sent off, he then proceeds to sneak under a carpet in order to not leave the pitch
byu/Its_ABR12 insoccer

Ni ti sitni trikovi gostiju nisu bili dovoljni za ostvarenje pozitivnog rezultata, jer Richard Sanchez i Jonathan Rodriguez zabili su još po pogodak svaki za konačnih 3:0 i veliko slavlje ekipe iz glavnog grada.

Komentari

Povezano