Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Luka Sučić golčinom donio bod Sociedadu protiv Atletica

Posljednja utakmica devetog kola španjolske La Lige donijela je zanimljiv dvoboj Real Sociedada i Atletico Madrida. Baski su protiv Madriđana tražili svoju prvu pobjedu još od početka 2022. godine dok su Madriđani trebali pobjedu kako bi zadržali korak za Barcelonom i Real Madridom. Utakmica je na kraju završila bez pobjednika, ponajviše zbog Luke Sučića koji je nekoliko minuta pred kraj utakmice dalekometnim udarcem donio bod svojoj ekipi.

Tek što je prošlo pedesetak sekundi nakon prvog sučevog zvižduka rezultat se promijenio. Dugu loptu dobro je iskontrolirao bivši francuski reprezentativac Antoine Griezmann koji ostavlja za Juliána Álvareza čiji udarac lijevom nogom ne uspijeva zaustaviti Álex Remiro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odgovor domaćina čekali smo do 12. minute. Prvo je nakon kornera lopta stigla na glavu Martína Zubimendija; njegov udarac slabo odbija Jan Oblak te lopta u nastavku akcije stiže do Nayefa Aguerda. Ovaj put je nakon boljeg udarca Marokanca Slovenac reagirao na prvoklasan način te je svoju mrežu sačuvao netaknutom.

Do kraja poluvremena nije bilo velikih prilika; Sociedad je imao inicijativu te su uglavnom kružili oko šesnaesterca gostiju. Tek je u 42. minuti Oblak morao ponovno reagirati. Tada je uspio odbiti udarac koji je uputio Takefusa Kubo. To je ujedno bio i posljednji pokušaj u prvom poluvremenu što je značilo da je Atletico na predah otišao s vodstvom 0:1.

I u drugom poluvremenu inicijativu je imao Sociedad, no to nisu uspjeli naplatiti u prvih 15 minuta. I kada bi probili prvi blok obrane Atletica, ukazao bi se netko iz drugog bloka. Tako je u 60. minuti nakon sjajne lopte Luke Sučića, Mikela Oyarzabala zaustavio Javi Galán netom prije što je Oyarzabal stigao uputiti udarac.

Nastavio je Sociedad dominirati, no bez velikih prilika. Čak i gol koji je stigao u 84. minuti nije došao iz velike prilike. Naime, Oyarzabal je ostavio loptu za Sučića koji s 25 metara zabija fenomenalan gol za 1:1 i slavlje na Anoeti.

Mogao je Sociedad do pobjede na početku nadoknade, no udarac Kuba je završio iznad Oblakovog gola. To je bila i posljednja prilika na utakmici te je susret na kraju završio bez pobjednika.

Sada slijedi dvotjedna reprezentativna pauza nakon koje će Atletico dočekati Leganes dok će Sociedad gostovati u Gironi.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano