Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO): Mac Allister golčinom vratio Liverpool na vrh Premier lige

Završnica 31. kola Premier lige značila je i okršaj Liverpoola i Sheffield Uniteda. Da se ova utakmica odigrala na samom početku kola igrale bi prvoplasirana i posljednjeplasirana ekipa lige. Ovako je to bio dvoboj druge i posljednje momčadi. Liverpool je na koncu očekivano došao do pobjede kojom se vratio na prvo mjesto Premier lige.

Utakmica je počela živo, ali ne načinom koji biste očekivali. Sheffield je izborio aut na lijevoj strani napada. Kao i većina engleskih ekipa starog kova, odlučili su se na daleko izvođenje auta. Loptu su igrači Sheffielda prebacili do Jamesa McAteea kojemu zicer brani Caoimihin Kelleher. Tako je igrač na posudbi iz Manchester Cityja u prvoj minuti propustio pomoći svojem matičnom klubu u borbi za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je svoju prvu priliku na utakmici čekao do šeste minute. Prvo je nakon ubačaja Ivo Grbić neuvjerljivo odbio loptu da bi u nastavku akcije povremeni hrvatski reprezentativac ipak obranio udarac Mohamedu Salahu.

U 17. minuti bizarna situacija dovela je Liverpool u vodstvo. Grbić je prije ispucavanja lopte čekao nekoliko trenutaka predugo te je omogućio Darwinu Núñezu da ga blokira. Lopta je nakon bloka zbog skliskog travnjaka dobila nezaustavljivo ubrzanje te je Liverpool poveo 1:0.

Sheffield većinu poluvremena nije ništa pokazivao osim igranja u niskom bloku. Liverpool je pleo mrežu, ali način za povećanje vodstva nisu našli dok je Sheffield u zadnjoj minuti nadoknade skoro došao do izjednačenja, ali je udarac Jaydena Boglea sigurno zaustavio Kelleher.

Drugo poluvrijeme je izgledalo slično kao i prvo. Sheffield je vrebao prilike iz protunapada dok je Liverpool tražio gol za povećanje vodstva. Gol vrijedan izjednačenja nije zabio igrač Sheffield Uniteda već je Conor Bradley loptu poslao u svoju mrežu nakon udarca Gustava Hamera. U 58. minuti na semaforu je stajalo 1:1.

Jedna od izmjena koje je napravio Jürgen Klopp mogla je Liverpool dovesti u vodstvo u 74. minuti. Andrew Robertson je nakon ubačaja s desne strane zaprijetio iz voleja, ali lopta nije pronašla put do mreže.

Ipak, Redsi su do vodstva došli u 77. minuti nevjerojatnim pogotkom Alexisa Mac Allistera koji je na odbijenoj lopti s dvadesetak metara desnicom pronašao desne rašlje Grbićevog gola.

Gol kojim je Liverpool zasjeo na prvo mjesto pogledajte OVDJE.

Argentinac je sedam minuta kasnije skoro došao do pogotka iz slobodnog udarca. S dvadeset i pet metara iz slobodnog udarca pogodio je spojnicu te je rezultat ostao nepromijenjen. Liverpool je pobjedu osigurao pogotkom Codyja Gakpa u 90. minuti. Nizozemac je gol za konačnih 3:1 zabio preciznim udarcem glavom.

Liverpool je ovom pobjedom ponovno zasjeo na vrh Premier lige te ih za vikend čeka najveći derbi engleskog nogometa, onaj protiv Manchester Uniteda. Sheffield borbu za ostanak nastavlja u gostima protiv Brentforda.

Komentari

Povezano