Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Mason Greenwood zabio dva gola na debiju za Marseille

U prvom kolu francuske Ligue 1 Marseille je na gostovanju s uvjerljivih 5:1 svladao Brest. Domaćin je prošle sezone bio najveće iznenađenje te je trećim mjestom izborio povijesni nastup u Ligi prvaka. Ove sezone nisu najbolje krenuli.

Kod Marseillea su s dva pogotka briljirali Brazilac Luis Henrique te Mason Greenwood. Greenwood se ovog ljeta priključio Marseilleu koji je za njegove usluge Manchester Unitedu platio 26 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Unitedu nisu htjeli vratiti Greenwooda u momčad jer su snimke na kojima Englez zlostavlja svoju djevojku postale viralne. Djevojka je na kraju povukla tužbu, ali mrlja nad Greenwoodovom reputacijom je ostala. Greenwood je prvo udaljen iz ekipe pa proslijeđen u Getafe na posudbu prije nego što je prodan.

Njegov nogometni talent nikada nije bio upitan, a u prvom kolu nove sezone ga je još jednom pokazao. Da se upiše u strijelce u novom dresu su mu bile potrebne samo tri minute.

U devetoj minuti Brest je imao kazneni udarac kojim se mogao vratiti u utakmicu, ali je udarac Romaina del Castilla obranio Gerónimo Rulli. Vodstvo Marseille udvostručio je Henrique u 26. minuti.

Samo pet minuta kasnije Greenwood je realizirao kazneni udarac kojeg je sam izborio i zabio za 3:0. Nadu domaćima je vratio Mahdi Camara u nadoknadi prvog djela.

Ako je bilo govora o eventualnom povratku Bresta, on je nestao početkom nastavka. Henrique svojim drugim pogotkom vraća Marseillu veliku prednost. Konačnih 5:1 postavio je Elye Wahi iz još jednog kaznenog udarca.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano