Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO) Mateo Kovačić trademark golom odveo Manchester City u finale Svjetskog klupskog prvenstva

Nakon što je brazilski Fluminense kao osvajač Cope Libertadores pobjedio egipatski Al Ahly kao osvajača Afričke lige prvaka, i osvajač europske lige prvaka Manchester City s visokih je 3:0 slavio protiv azijskih kontinentalnih prvaka, Urawa Redsa.

Japanci nisu protiv Guardiolinog stroja imali nikakve šanse i od početka utakmice se vidjela razlika u kvaliteti, a Man City je dominirao posjedom (74%) i brojem udaraca na gol (24), ostavivši protivnika na 0 udaraca u gol kojeg je čuvao Ederson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa Pep Guardiola nije prepustio slučaju i na teren je izveo najjaču raspoloživu ekipu, bio daleko bolja ekipa, no do vodstva stigao tek u 1. minuti nadoknade prvog poluvremena i to autogolom Uratinog norveškog stopera Mariusa Höibratena.

U drugom poluvremenu Man City je brzom tranzicijom i sjajnom loptom Kyle Walkera za Matea Kovačića stigao do vodstva 2:0, a pogodak možete vidjeti niže. Bio je to prvi pogodak hrvatskog reprezentativca u dresu Građana, a ujedno i prvi još od 28. ožujka kad je u pobjedi Hrvatske kod Turske zabio oba!

Posao je u 59. minuti dovršio Bernardo Silva, nakon čega je Guardiola dao priliku svojim zamjenama i utakmicu mirno priveo kraju.

Komentari

Povezano