Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO) Milan remizirao s Bolognom uz dva promašena jedanaesterca

Sjajnu utakmicu punu uzbuđenja, promašenih i pogođenih jedanaesteraca odigrali su nogometaši Milana i Bologne u okviru 22. kola talijanske Serie A.

Bologna je povela u 29. minuti kada je Joshua Zirkzee iz dosta teškog kuta s desne strane kaznenog prostora prizemnim udarcem kroz noge Mikea Maignana pogodio mrežu Milana. Veliku priliku za izjednačenje domaćini su propustili u 42. minuti, kada je Olivier Giroud izveo kazneni udarac toliko loše da mu je Łukasz Skorupski uhvatio živu loptu upućenu po podu u njegov lijevi kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, samo tri minute kasnije Rossoneri stižu do izjednačenja. Christian Pulisic uputio je sjajnu loptu po desnoj strani, do nje dolazi Davide Calabria te upućuje prizeman centaršut u sredinu, odakle Ruben Loftus-Cheek postiže svoj jubilarni, 20. pogodak u klupskoj seniorskoj karijeri, pa se na poluvrijeme odlazi s rezultatom 1:1.

Novi kazneni udarac Milan je imao u 75. minuti, a izvođač je bio Theo Hernández. Francuz je međutim pogodio vratnicu, no lopta mu se odbila te ju on posprema u mrežu. Ipak, sudac poništava pogodak na veliko čuđenje dobro popunjenog San Sira, a razlog je naravno dosuđen indirekt, pošto Hernández kao izvođač jedanaesterca nije smio prvi dodirnuti loptu nakon što se ona odbila od vratnice.

Do preokreta domaćini ipak dolaze, i to u 82. minuti nakon još jedne akcije preko desne strane, s koje je centrirao Alessandro Florenzi, a glavom za 2:1 pogodio sjajni Loftus-Cheek za erupciju oduševljenja domaćih navijača. Ipak, hladan tuš za njih priredio je Riccardo Orsolini iskoristivši kazneni udarac u 92. minuti susreta za konačnih 2:2. Bio je to 60. pogodak 23-godišnjeg Talijana u njegovoj klupskoj karijeri.

S ovim bodom Milan je ostao na istom odstojanju od 7 bodova za prvoplasiranim Juventusom, dok je Bologna, za koju je Nikola Moro igrao od 67. minute, ostala na 7. mjestu s 33 osvojena boda te svega tri manje od mjesta koje vodi u Ligu Prvaka.

Komentari

Povezano