Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Murray šutom sa zvukom sirene donio drugu pobjedu Nuggetsima

Druga utakmica serije Denver Nuggetsa i Los Angeles Lakersa donijela nam je spektakularnu završnicu u kojoj su domaćini slavili šutom Jamala Murraya u posljednjoj sekundi rezultatom 101:99.

Gosti su ponovno bolje otvorili utakmicu te su nakon pet minuta bili na +11, ali je Denver na čelu s Nikolom Jokićem koji je ostvario deset koševa i skokova u prvoj dionici brzo uhvatio konce igre te smanjio deficit na svega četiri poena nakon prvih 12 minuta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je u drugoj četvrtini LeBron James izašao iz igre, nikad agresivniji Anthony Davis počeo je tražiti loptu u postu svaki napad te zabijati koš za košem bez promašaja. Bila je ovo prava napadačka lekcija vižljastog Davisa (24 poena u prvom poluvremenu) koji je na trenutke koristio Jokićeve negativne obrambene navike.

Gosti su do dvije minute prije kraja prvog dijela bili na +7, no uslijedio je njihov 8:0 niz predvođen Davisovim pogotkom, LeBronovim spektakularnim košem iz tranzicije uz slobodno bacanje i tricom D’Angela Russela. Lakersi su na odmor otišli s dotad najviših 15 poena razlike na rezultatu 59:44. 

Mnogi košarkaši kažu: “Basketball is a game of runs“, a sami dokaz za to bio je nastavak susreta. Lakersi su ubrzo podigli vodstvo na čak 68:48, no prošlogodišnji prvaci su doista mačka od devet života te se na pogon Jokićevih osam poena, četiri asistencije i nepažnje košarkaša Lakersa vraćaju na samo deset poena minusa.

Gledali smo nevjerojatnih posljednjih 12 minuta. Lakerse, čiji je Davis postao nevidljiv i koji su energijom sve više tonuli, spašavao je LeBron s dvije nevjerojatne trice i košem uz dodatno slobodno bacanje. Nuggetsi su sve više grizli te su tricom Michaela Portera Jr.-a izjednačili susret minutu i 30 sekundi prije kraja. 

Nažalost po goste, njihov učinak po deseti put zaredom nije bio dovoljan za pobjedu. James se 50 sekundi prije kraja pri izjednačenom rezultatom sjurio prema košu i doveo svoj tim u vodstvo, dok je Murray odgovorio izvrsnim šutom za izjednačenje na 99:99.

LeBron je u idućem napadu izbacio obrambenog igrača iz pozicije i ostao u potpunosti sam na šutu za tri poena, no lopta se iskotrljala iz koša. Skok su uhvatili Nuggetsi te je Murray hrabro uzeo loptu u svoje ruke što je sugeriralo da će on biti taj koji će pokušati rješiti susret. Kanadski košarkaš je na switchu dobio Anthonyja Davisa i step-backom pogodio nevjerojatni šut za 101:99 pobjedu. 

U pobjedi Nikola Jokić je upisao veliki triple-double učinak od 27 poena, 20 skokova i deset asistencija. Važan za Nuggetse bio je i Porter Jr. s 22 poena i 9 skokova (6/10 za tri poena), dok se Murray s 20 poena probudio u pravo vrijeme (14 u četvrtoj četvrtini).

Ponovno poraženi Lakersi dobili su izvrsne partije od Davisa (32 poena i 11 skokova), Jamesa (26 poena, osam skokova i 12 asistencija) i Russella (23 poena, 7/11 za tri poena). Vrijedi spomenuti kako je klupa gostiju ostala na svega šest postignutih poena.


Nuggetsi su poveli 2:0 u seriji te se ona prebacuje u Los Angeles gdje će se iduća utakmica igrati u noći s četvrtka na petak u 04:00 h.

Komentari

Povezano