Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Murray šutom u završnici donio pobjedu Nuggetsima

Posljednja utakmica današnje NBA noći bio je peti okršaj između Denver Nuggetsa i Los Angeles Lakersa u kojem su domaćini Nuggetsi slavili u još jednoj dramatičnoj završnici protiv Lakersa rezultatom 108:106. Ovom pobjedom Nuggetsi su ostvarili prolaz u iduću fazu doigravanja, dok su snovi Lakersa o ispisivanju povijesti ugašeni.

Nuggetsi, koji su u ovaj susret ušli šutirajući 27,8 posto za tri poena u doigravanju, bili su po prvi put vrući s distance pogodivši pet trica iz deset pokušaja u prvih 12 minuta što im je pri rezultatu 28:24 omogućilo njihovo prvo vodstvo u seriji nakon prve četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođa Denvera bio je Jamal Murray koji je dvoboj otvorio s 12 poena (3/6 za tri poena). Nastup Murraya bio je upitan sve do samog početka utakmice zbog ozljede lista koju je zadobio u četvrtoj utakmici. 

Povratni odgovor gostiju na rani deficit i po prvi puta dobar ulazak u igru Nuggetsa bio je poprilično snažan. Lakersi su se vratili tamo gdje su najbolji – šutevima za dva poena i dominaciji reketom kojih su realizirali 10/16 u drugoj dionici.

Nakon 18 minuta Lakeshow je -5 vlastitim 12:0 nizom pretvorio u +7. Sastav Darvina Hama održavao je jednoznamenkasto vodstvo sve do kraja poluvremena, a mini 7:2 serija Nuggetsa na kraju prvog poluvremena bila je zaslužna za smanjenje vodstva gostiju na svega tri razlike pri rezultatu 53:50 na odlasku na pauzu.

Do vodstva na poluvremenu Lakerse su vodili Anthony Davis (16 poena, devet skokova) i LeBron James (10 poena, sedam asistencija i tri ukradene lopte), dok su dvoznamenkasti strijelci Nuggetsa bili Murray (16 poena) i Michael Porter Jr. (11 poena).

Nastavak je obilježila ozljeda dotad najboljeg igrača Lakersa Davisa koji je primio nezgodan udarac u rame od Portera Jr.-a zbog kojeg je njegova igra cijelu treću dionicu bila limitirana što vidimo na nijednom pokušaju iz igre i svega jednom skoku u osam minuta igre.

Unatoč tome, Lakersi su se na pogon izvrsnog all-around učinka ostale četvorice igrača petorke uspjeli odvojiti u dva navrata na devet razlike. Ključnim trenutkom pokazao se izlazak Davisa iz igre koji više nije mogao trpjeti bolove te je morao preseliti na klupu. Na petici ga je zamjenio Hachimura, kojeg je iste sekunde lako počeo eksploatirati Nikola Jokić kojem se očitim mismatchom otvarala igra svoje momčadi.

Lakersi su pokušali i s Jaxsonom Hayesom, no njegov učinak na napad Nuggetsa je bio jednako slab. Nuggetsi, na pogon Jokića (11 poena, četiri skoka, četiri asistencije u trećoj) koji je dotad igrao slabu utakmicu za svoje standarde maksimalno su iskoristili nastalu situaciju i preokrenuli susret u svoju korist – plus 9 Lakersa se u manje od pola četvrtine pretvorio u plus 5 Nuggetsa koje je Spencer Dinwiddie tricom smanjio na dva razlike pri ulasku u posljednjih 12 minuta. 

Posljednja četvrtina je bila izrazito napeta i obilježena brojnim promjenama vodstva. Vukli su u korist Nuggetsa Murray i Porter Jr., dok su za Lakerse najbolji u završnici bili James i Austin Reaves koji je nevjerojatnom tricom donio 102:101 vodstvo svojoj momčadi.

Nuggetsi su poveli u nastavku preko Jokića dvojkom iz blizine, a s druge strane se ponovno ukazao James za minimalno vodstvo s polaganjem za rezultat 104:103. U idućem napadu trica izlazi Murrayu, čiji promašaj hvata Gordon te vraća loptu istom koji iz druge realizira za tri poena za 106:104 u korist Denvera. Za ponovno izjednačenje zaslužan je vječni LeBron koji s dva važna bacanja 26 sekundi prije kraja vraća život svom timu iz Kalifornije.

Prošlosezonski prvaci su imali još jednu do savršenstva odigranu završnicu. Pri izjednačenom rezultatu sastav Mikea Malonea se vratio pouzdanom Murray – Jokić pick and rollu s čije su obrambene strane bili Reaves i Davis. Murray koji je odlučno krenuo prema košu dobio je kvalitetan blok od strane svog suigrača koji je dovoljno omeo Reavesa te omogućio kanadskom košarkašu dovoljno prostora za šut iz blizine koji je on lakoćom realizirao.

Bio je ovo još jedan clutch šut u nizu Murraya (12 poena u četvrtoj dionici) koji je ponovno donio pobjedu Nuggetsima. Lakersi, koji su bili bez timeouta nisu stigli prijeći polovicu terena u zadnjem napadu te nisu mogli izbaciti rezonski šut što je rezultiralo pobjedi Nuggetsa i konačnom rezultatu 108:106.

Najbolji strijelac Nuggetsa bio je njihov heroj Murray s 32 poena i sedam asistencija, dok su preko 25 poena išli i Porter Jr. (26 poena) i Jokić (25 poena, 20 skokova i devet asistencija). 

Najbolji strijelac u povijesti utakmica pred kojima se suočava s eliminacijom LeBron James maksimalno je vukao svoju momčad s 30 poena, devet skokova, 11 asistencija i četiri ukradene lopte.

Drugo ime Lakersa bio je Reaves s 19 poena i 3 ukradene lopte (9 u četvrtoj četvrtini). Udarac koji je primio Davis (17 poena i 11 skokova) ostavio je jasan trag na njegov nastup nakon kojeg je u 20 minuta drugog dijela postigao svega jedan poen te izbacio svega jedan šut iz igre.

Nuggetse, koji ovom pobjedom prolaze u konferencijsko polufinale tamo čekaju Minnesota Timberwolvesi. Prva utakmica igrat će se 07.05. u 01:00 h u Denveru.

Komentari

Povezano