Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Nakon dva i pol sata igre Bublik pobijedio Rubleva – diskvalifikacijom

Alexander Bublik je u polufinalu ATP 500 turnira u Dubaiju diskvalifikacijom Andreya Rubleva došao do važne pobjede u svojoj karijeri.

Meč koji je cijelo vrijeme bio takav da ga bez kokica ne biste mogli pratiti. Rublev je nervozu pokazao u prvom setu kada je sutkinja donijela odluku da se Bubliku dodijeli prvi servis zato što je sakupljač ispustio lopticu. Rus je taj set svejedno dobio, ali bizarnosti ni tada nisu stale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set je priuštio kvalitetan tenis i preokret Bublika. Kazahstanac je u tiebreaku dva puta gubio s minibreakom zaostatka, ali je kod rezultata 4-5 osvojio tri poena u nizu te odveo meč u treći set.

Ni treći set nije bio ništa manje zanimljiv. Bublik je računao da će krenuti u odlučujući set s novim lopticama, ali sutkinja je napravila pogrešku te se krenulo sa starima. Kazahstanac je u prvom gemu trećeg seta izgubio servis te ga je to dovelo do toga da razbije reket i usput zaradi dvije kazne, racquet abuse i unsportsmanlike conduct. Priča o lopticama se nastavila sve do 4-3 kada je dobio informaciju da će iduća promjena biti kod rezultata 5-5.

A pravi šou se dogodio kod spomenutog rezultata 5-5. Pri rezultatu 40-30 za Bublika, Rublev je smatrao kako je loptica završila u autu, ali nije zatražio challenge. Nakon Bublikovog osvojenog poena, Rus je došao do linijskog suca te mu se unio u lice. Prema informacijama nadglednika turnira i linijskih sudaca očito je rekao nešto pogrdno na ruskom te je time zaradio diskvalifikaciju.

Tako je Alexander Bublik u bizarnom, ali i kvalitetnom meču po prvi put ušao u društvo najboljih 20. Ujedno je tako i postao prvi Kazahstanac kojemu je to pošlo za rukom. Bublik u finalu čeka boljega iz meča Ugo HumbertDaniil Medvedev.

Rublev je uz poraz izgubio i pravo da s ovog turnira dobije bodove za ATP listu, a isto tako i pravo da uzme svoj dio iz nagradnog fonda. Ovom diskvalifikacijom je izgubio nešto više od 150 tisuća američkih dolara koje bi dobio za nastup u polufinalu.

Komentari

Povezano