Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Nenad Bjelica: “Igrat ćemo aktivan nogomet za gol više”

Danas je Dinamo i službeno pronašao zamjenu za Sergeja Jakirovića. Novi trener kluba iz Zagreba je Nenad Bjelica koji je potpisao ugovor do 2026. godine.

Nakon što je Dinamo službeno potvrdio da je Bjelica novi trener, klub je na YouTubeu objavio intervju s Bjelicom koji je na početki intervjua rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro se osjećam, kao i zadnji put. Dolazio sam u sličnoj situaciji. Istina, tada na kraju, a sada praktički na početku sezone. Osjećaj je predivan… Iznenadio me ovakav razvoj događaja. Rezultatska kriza bila je neočekivana, ništa nije upućivalo na nju. Prije 13 dana razgovarao sam s Jakirovićem, opušteno smo pričali o svemu što dolazi. Tada nisam ni razmišljao o ovome, ali nogomet je nepredvidljiv i događaju se ovakve stvari kakve su se dogodile njemu i Dinamu. Tako da jesam iznenađen, nisam to očekivao ni razmišljao o tome.

Nenad Bjelica

Nakon toga je rekao što može napraviti za momčad na početku mandata:

Problem momčadi je više psihološki, na tome se može puno poraditi. Tehnički i taktički ne možete puno kratkom roku promijeniti, ali psihološki može. Dinamo ima kvalitetnu ekipu, duplirane ili triplirane pozicije, 26 ili 27 igrača od kojih svatko može nastupiti i biti važan dio momčadi. Do Lokomotive radimo na psihološkom planu.

Nenad Bjelica

Nakon toga je rekao koji su ciljevi te koji je plan igre:

Ciljevi? Poboljšati Dinamo i njegovu igru. Jako su dobro izgledali u zadnjem periodu, šest mjeseci bez poraza, tako da kvaliteta definitivno postoji… Idete od države do države, od kluba do kluba. Svako ima neke svoje karakteristike. U zadnje vrijeme sam jako puno igrao 3-5-2 sustav u Berlinu. Ne volim ga igrati, ali bio sam primoran. Bit će ovo aktivan nogomet za gol više.

Nenad Bjelica

Također se dotaknuo činjenice da će ponovno surađivati s nekoliko igrača te je pričao o nekim trenucima iz prvog mandata:

Da, šest do sedam igrača je ostalo istih. Radujem se što ću ih vidjeti, ali i upoznati druge igrače. Neke znam iz SHNL-a, neke strance sam upoznao prateći Dinamo i ligu. Nema nepoznanica što se tiče cijele lige, a pogotovo Dinama… Izdvojio bih što smo prezimili u Europi nakon 40 godina. Bila je to posebna utakmica i atmosfera, velika magla, nije se znalo hoće li utakmica uopće završiti. Na kraju – velika radost. To je jedan od mnogobrojnih lijepih trenutaka, nadam se da ću ih doživjeti i sada, možda i još ljepše.

Nenad Bjelica

Cijeli intervju pogledajte ovdje:

Komentari

Povezano