Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Newcastle u drugom poluvremenu stigao do boda protiv Cityja

U prvoj utakmici šestog kola Premier lige Newcastle i Manchester City su odigrali 1:1. Građani tako drugu prvenstvenu utakmicu u nizu ne dolaze do pobjede.

Nakon 35 minuta ničega, Manchester City je poveo. Jack Grealish je pronašao Joška Gvardiola, koji je s loptom ušao u kazneni prostor domaćina. Hrvatski reprezentativac je sjajnim lažnjakom izbacio obranu i slabijom desnom nogom pogodio u donji desni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priliku za povratak, Newcastle je imao u prvoj minuti sudačke nadoknade. Tada je siloviti pokušaj Joelintona, sjajnom intervencijom zaustavio njegov sunarodnjak Ederson.

Domaćini do izjednačenja dolaze u 58. minuti. Ederson je vrlo blago dotaknuo Anthonyja Gordona, koji to koristi i iznuđuje kazneni udarac. Gordon je sam preuzeo odgovornost i s bijele točke zabio za 1:1.

U 73. minuti Manchester City umalo ponovno dolazi do vodstva. Erling Haaland je spustio loptu za usamljenog Phila Fodena. Ipak, njegov udarac s desetak metara odlazi ravno u Nicka Popea.

Osam minuta kasnije prijeti Newcastle. Tada udarac Seana Longstaffa s ruba kaznenog prostora odlazi malo pored gola.

Posljednju šansu za pobjedu, gosti iz Manchestera imali su u drugoj minuti sudačke nadoknade. Bernardo Silva je odlično pokušao iz okreta, no to je sjajno obranio Pope. Engleski vratar je tom intervencijom spasio bod svojoj momčadi.

City je pritiskao do kraja utakmice, ali nisu pronašli rješenje za čvrstu obranu Svraka. City je ostao na prvom mjestu, ali sada imaju samo dva boda više od Liverpoola i Aston Ville, koji imaju utakmicu manje. Newcastle je trenutno na petom mjestu s 11 bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano