Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Nova sezona – ista priča, Leverkusen do pobjede u nadoknadi

Nakon što su postigli osam golova u posljednje dvije utakmice, činilo se da se Bayer Leverkusen vratio na pravi put nakon prvog domaćeg poraza od svibnja 2023. Međutim, u današnjem dvoboj protiv Wolfsburga već su u petoj minuti gubili kada je Nordi Mukiele nespretno poslao loptu iza leđa vlastitog vratara nakon ubačaja Mohameda Amoure.

Ipak, Die Werkself nisu dugo bili u zaostatku, jer su izjednačili u 14. minuti zahvaljujući Florianu Wirtzu, čiji je volej s ruba kaznenog prostora završio u donjem kutu pored nemoćnog Kamila Grabare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Xabija Alonsa imala je zamah, a nakon perioda pritiska, domaćini su prvi put poveli golom Jonathana Taha. Stoper je ostao nečuvan na drugoj stativi te je glavom loptu poslao u mrežu nakon kornera kojeg je izveo Alejandro Grimaldo. Iako ih je loše pokrivanje igrača tada koštalo, Wolfsburg je iskoristio istu grešku na suprotnoj strani kako bi izjednačio, kada je Sebastiaan Bornauw postigao svoj drugi gol ove sezone udarcem glavom.

Taj pogodak motivirao je goste koji su u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena ponovno došli do vodstva. Sjajan potez Mattiasa Svanberga u sredini terena omogućio mu je da projuri prema rubu šesnaesterca i krasnim udarcem zakrivi loptu pored Lukasa Hradeckog, utišavši prepunu BayArenu.

Alonso je na poluvremenu napravio dvostruku zamjenu, što je bio jasan znak njegovog nezadovoljstva, a to se pokazalo kao pun pogodak, jer su prvaci Bundeslige izjednačili na 3:3 već pet minuta nakon nastavka. Wolfsburgova obrana ponovno je zakazala kod kornera, što je omogućilo Aleixu Garcíji da ubaci, a Piero Hincapié je nečuvan glavom pospremio loptu u mrežu.

Šesti gol utakmice uspostavio je novi ritam koji je trajao do posljednjeg zvižduka, s Leverkusenom koji je neprestano tražio pobjednički pogodak. Victor Boniface je ušao s klupe i ispalio volej na Grabaru, no vratar Wolfsburga je to obranio.

Martin Terrier je potom pucao glavom preko gola, prije nego što su Vukovi dodatno otežali situaciju crvenim kartonom za Yannicka Gerhardta, koji je isključen zbog dva prekršaja u nekoliko sekundi nad Jeremiejem Frimpongom. Granit Xhaka je pokušao iskoristiti priliku, no pogodio je vratnicu nakon snažnog udarca iz daljine.

Obrana Wolfsburga herojski se držala, no Leverkusen je majstor u postizanju kasnih pogodaka. To su pokazivali mnogo puta na putu do titule prošle sezone, a ponovno je Boniface preuzeo odgovornost i osigurao da sva tri boda ostanu kod prvaka. Nigerijac je iskoristio odbijenu loptu u kaznenom prostoru i zakucao je iza Grabare, slomivši srca gostiju – savršena priprema uoči Die Werkself derbija s Bayernom sljedećeg tjedna.

Golove s utakmice možete pogledati na sljedećem linku.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano