Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Paragvaj svladao Brazil kojem prijeti prvo propuštanje SP u povijesti

Reprezentativna pauza završena je večernjim utakmicama južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. Dvije najjače momčadi kontinenta, Argentina i Brazil, pretrpjele su tijesne poraze u gostujućim susretima.

Argentina je izgubila 1:2 na gostovanju kod Kolumbije. Bez Lionela Messija u sastavu, Kolumbija je znala iskoristiti priliku. Poveli su u 25. minuti pogotkom Yersona Mosquere, uz asistenciju Jamesa Rodrigueza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je izjednačila u 48. minuti preko novog igrača Juventusa, Nice Gonzaleza, koji je zabio prekrasan gol. No, Kolumbiji je pobjedu osigurao James u 60. minuti iz jedanaesterca. Unatoč ovom porazu, za Argentinu nema razloga za brigu, jer i dalje drže prvo mjesto na ljestvici, a njihov plasman na Svjetsko prvenstvo ne bi trebao biti ugrožen.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Isto se ne može reći za Brazil, koji je doživio već četvrti poraz u posljednjih pet utakmica kvalifikacija. Sada je ih porazio Paragvaj rezultatom 0:1. Ključna je bila 20. minuta kada se u strijelce upisao igrač Inter Miamija, Diego Gomez.

Brazil sada ima svega deset bodova iz prvih osam kola te se nalaze na petom mjestu. Posljednje mjesto koje izravno vodi u SAD, Kanadu i Meksiko drži Venezuela s isto toliko bodova, ali lošijom gol razlikom, dok Paragvaj i Bolivija na sedmom i osmom mjestu zaostaju samo bod.

Ukoliko se u Brazilu nešto ne promijeni, mogli bi prvi put u povijesti propustiti Svjetsko prvenstvo. Podsjetimo, Brazil je jedina reprezentacija na svijetu, koja nikada nije propustila mundijal. Od 1930. do Katara su nastupili na svakom prvenstvu, a to bi se sada moglo promijeniti.

NOVI PORAZ BRAZILA POGLEDAJTE OVDJE

Komentari

Povezano