Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Partizan uz neviđenu makljažu koja je rezultirala prekidom slavio protiv Reala, Loyd potopio Maccabi

Večeras se utakmicama u Monacu i Madridu nastavilo doigravanje u košarkaškoj Euroligi, a ogroman korak ka Final Fouru su napravili košarkaši Partizana koji su došli do duplog breaka protiv Reala u susretu koji je prekinut 100 sekundi prije kraja.

[4] Monaco – Maccabi Tel Aviv [5] 86:74 (1-1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Monaca su fenomenalno otvorili susret te su nakon manje od 3 minute igre vodili s 11:0 zabivši čak 3 trice – Yakuba Ouattara je zabio dvije, a Jordan Loyd jednu. Upravo je Loyd s 9 poena bio najbolji strijelac prve četvrtine koju su domaći košarkaši dobili s 22:18, a vodstvo je trebalo biti i veće s obzirom da su izabranici Saše Obradovića promašili 5 od 8 slobodnih bacanja te su dozvolili čak 5 skokova u napadu.

Roman Sorkin je za Maccabi postigao 5 uzastopnih poena na početku druge četvrtine pa su gosti po prvi put na susretu poveli. Druga dionica je bila poprilično izjednačena cijelim njenim tijekom, a na poluvrijeme su domaći košarkaši otišli s prednošću od 42:41.

Monežani su susret prelomili u trećoj četvrtini koju su dobili s 25:13. Jordan Loyd je igrao fantastično te je samostalno postigao jednak broj poena kao i kompletna momčad ”Ponosa Izraela” u toj dionici.

Na koncu su izjednačili u seriju na 1-1 slavljem od 86:74 uz 33 poena Jordana Loyda, a on je pomoć imao u vidu Yakube Ouattare koji je ubacio 12 poena te Mikea Jamesa i Elie Okoba koji su dodali po 11. U redovima poraženih su dvoznamenkasti bili samo Wade Baldwin IV sa 17 poena i Lorenzo Brown sa 16.

[3] Real Madrid – Partizan [6] 80:95 (0-2)

Košarkaši Partizana su već nakon dvije minute natjerali trenera Real Madrida Chusa Matea na minutu predaha jer je semafor pokazivao 7:0 za goste. Početna petorka Reala je igrala jako loše pa su tek ulaskom košarkaša s klupe zaigrali nešto bolje barem u napadu, no Partizan je mirno održavao prednost.

Ako je klupa Reala bila dobra, što reći za rezervu Partizana, Dantea Exuma koji je u 5 minuta po ulasku ubacio čak 11 poena, a Beograđani su na predah otišli s vodstvom od 31:21. Najbolji strijelac “Kraljeva” je bio Mario Hezonja sa 7 postignutih poena.

Real je serijom od 7:0 otvorio drugu četvrtinu, a 5 poena je potpisivao Dubrovčanin. Ipak košarkaši Partizana nisu dopustili povratak Realu u susret, a da je ovo večer rezervi, potvrđuje Alen Smailagić koji za dvije minute na parketu postiže čak 7 poena i svojom tricom donosi svojoj momčadi prvu dvoznamenkastu prednost večeri – 40:30.

Partizan je odlično odigrano poluvrijeme okončao s vodstvom od 51:37, a do njega su ga predvodili Dante Exum s 11 poena te Kevin Punter s 8, dok je kod domaćih Mario Hezonja zabio 12. Gabriel Deck i Guerschon Yabusele, dva najbolja strijelca iz prve utakmice, su kombinirano postigli 4 poena s tim da Francuz nije uputio šut ka košu.

Krenuo je Mateo s pravim playmakerom u drugi dio, a to mu se isplatilo jer Sergio Rodriguez ubrzava igru, upisuje 3 asistencije i otvara prostor za suigrače pa Real serijom od 11:2 smanjuje zaostatak na samo 5 poena razlike. Odbio je Partizan taj napad pa tricama Jamesa Nunnallyja i Kevina Puntera te s koševima s linije slobodnih bacanja ponovno uspostavljaju dvoznamenkastu prednost.

Partizan je na koncu vodio s 13 poena na ulasku u četvrtu četvrtinu, a ta je prednost samo rasla kako se utakmica bližila kraju te košarkaši Željka Obradovića ni u jednom trenutku posljednje dionice nisu dopustili neko opuštanje. Susret su mirno priveli kraju što se rezultata tiče, a završnicu je obilježila tučnjava koju je započeo snažan i bespotreban prekršaj Sergia Llulla na Kevinu Punteru na što je Amerikanac poludio te je nasrnuo na Španjolca, a poslije toga Guerschon Yabusele tijelom odguruje Puntera i uslijedio je sveopći kaos. Francuski košarkaš je kasnije uhvatio Dantea Exuma i hrvačkim ga zahvatom dignuo u zrak i bacio na parket. S druge strane su Punter i Mathias Lessort udarili Džanana Musu pa očekujemo drakonske kazne za sve uključene. Što se sve dogodilo u završnici i kako je 21 košarkaš isključen pogledajte OVDJE.

Na kraju je utakmica prekinuta 100 sekundi prije kraja. Dante Exum je bio najbolji strijelac Partizana s 19 poena, a dvoznamenkasti su još bili i James Nunnally sa 16, Zach LeDay s 15, Kevin Punter s 14 te Mathias Lessort s 10 poena. Kod poraženih su Mario Hezonja i Rudy Fernandez ubacili po 16.

Komentari

Povezano