Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Poljaci do pobjede u sudačkoj nadoknadi, Srbi uzeli bod Španjolcima

Novo izdanje Lige nacije večeras je otvoreno s devet utakmica. U četvrtoj sezoni najnovijeg europskog reprezentativnog natjecanja Hrvatska je s 2:1 poražena kod Portugala. Obzirom da smo o spomenutom susretu već izvještavali, u nastavku donosimo pregled događanja s ostalih terena.

U drugom dvoboju naše skupine 1, Škotska je u Glasgowu dočekala Poljsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljaci su poveli već u osmoj minuti preko Sebastiana Szymańskog čiji je dalekometan udarac završio iza leđa Angusa Gunna. U završnici prvog poluvremena, Robert Lewandowski povisio je vodstvo gostiju nakon što je realizirao kazneni udarac kojeg je nad Nicolom Zalewskim skrivio Anthony Ralston.

Domaćini su odmah na startu drugog poluvremena uspjeli smanjiti zaostatak. Gužvu u poljskom šesnaestercu iskoristio je Billy Gilmour i zabio u 20. sekundi nastavka. Do izjednačenja su Škoti stigli u 76. minuti kada je na prizemni ubačaj Anthonyja Ralstona sjajno natrčao Scott McTominay.

Uzbuđenjima na Hampden Parku ovdje nije bio kraj, a, nauštrb domaćih navijača, Poljska je golom Zalewskog iz još jednog kaznenog udarca u sedmoj minuti sudačke nadoknade upisala pobjedu i preuzela vrh naše skupine.

U grupi 4 Danska je s 2:0 porazila Švicarsku, a strijelci pogodaka vrijednih troboda bili su Patrick Dorgu i Pierre-Emile Højbjerg u samoj završnici ogleda. U dvoboju Srbije i aktualnog europskog prvaka Španjolske nije bilo golova. Iako je Furija većim dijelom utakmice dominirala i prijetila, Srbi su na krilima raspoloženog Predraga Rajkovića odolijevali napadima gostiju i uzeli bod.

U skupini 1 Lige C Švedska je na gostovanju kod Azerbajdžana slavila s 3:1, a junak Skandinavaca s dva pogotka bio je napadač Newcastlea Alexander Isak. U drugom susretu Slovačka je kod Estonije upisala trobod nakon minimalne pobjede koju im je donio Tomáš Suslov zgoditkom u 70. minuti.

U grupi 3 Sjeverna Irska je u Belfastu svladala Luksemburg s 2:0, dok je ogled Bjelorusije i Bugarske završio bez pobjednika, 0:0.

Komentari

Povezano