Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Portugal svladao Hrvatsku na otvaranju Lige nacija

Prvu utakmicu nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu, Hrvatska je igrala u Portugalu. Na otvaranju Lige nacija Portugal je u uzbudljivoj utakmici slavio 2:1.

Nije moglo gore krenuti za Hrvatsku koja je pala u zaostatak već u sedmoj minuti. Bruno Fernandes je dubinskom lotpom pronašao Dioga Dalota koji je iz blizine “provukao” loptu kroz noge Dominika Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon groznog početka, Hrvatska se probudila i prvi put zaprijetila. Nakon oduzete lopte Joška Gvardiola, s ruba kaznenog prostora je pokušao Luka Modrić. Ipak, pokušaj kapetana odsjeo je samo na vanjskom dijelu mreže.

Novi problemi za hrvatsku obranu stigli su u 22. minuti. Rafael Leão je petom ostavio za Cristiana Ronalda čiji siloviti pokušaj u prvi kut uspjeva zaustaviti Livaković.

Do udvostručenja vodstva Portugal je ipak stigao 34. minuti. Nuno Mendes je ubacio u sredinu gdje je nečuvan ostao Ronaldo. Legendarni Portugalac takve prilike ne propušta te mirno dolazi do 900. pogotka u karijeri.

Da stvari ne budu toliko loše za Hrvatsku na predahu, pobrinuli su se hrvatski igrači u 41. minuti. Andrej Kramarić je oštrom loptom pronašao Bornu Sosu čiji pokušaj povratne lopte Dalot šalje u svoju mrežu.

Tri minute kasnije je Pedro Neto pobjegao obrani Hrvatske i došao u lijepu priliku. Na sreću za Hrvatsku, Neto je zatresao prečku i ostalo je 2:1 na predahu.

Izbornik Zlatko Dalić se na poluvremenu odlučio za jednu promjenu. Umjesto Marina Pongračića koji je ostao u svlačionici je ušao Duje Ćaleta-Car. Kod Portugala su izašli Neto i Leão. Njihovo mjesto zauzeli su Nélson Semedo i João Neves.

Za razliku od prvog dijela, Hrvatska je dobro ušla u nastavak i prva zaprijetila. Gvardiol je ostao sam nakon kornera Modrića, ali je njegov udarac išao ravno u Dioga Costu, koji je uhvatio loptu.

Nakon duljeg pritiska Portugala iz kojeg se nije izrodila niti jedna prava prilika, Hrvatska je ponovno bila blizu u 63. minuti. Kombinirali su Kramarić i Igor Matanović. Na kraju je udarac debitanta u hrvatskoj reprezentaciji završio u portugalskom bloku.

Najbolju priliku za povrtak Hrvatska je propustila u 76. minuti. Luka Sučić je u sredini pronašao Matanovića čiji je udarac otišao malo pored gola.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Hrvatska je tako porazom otvorila novu sezonu Lige nacija. Za tri dana ju čeka susret s Poljskom na Opus Areni. Poljska je na gostovanju u Škotskoj vodila 2:0, ali se na kraju morala zadovoljiti s bodom. Taj susret završio je 2:2 što znači da je Hrvatska nakon prvog kola na posljednjem mjestu skupine.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano