Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Rangersi golom u sudačkoj nadoknadi spasili bod u odličnoj utakmici protiv Celtica

U 32. kolu škotskog Premiershipa na Ibrox Stadiumu odigran je 439. Old firm u povijesti. U ludoj utakmici s puno preokreta Rangersi su gubili 0:2 i 2:3, a na kraju su spasili bod te je završilo 3:3.

Uoči ovog susreta Celtic je držao prvo mjesto na tablici sa 74 boda, dok je Rangers bio drugi sa samo bodom manje, no uz utakmicu manje. Ipak, momentum u sezoni je bio na strani plavih jer su u 2024 godini skupili 30 bodova, dok je Celtic skupio čak sedam bodova manje i bilo je izvjesno da se sprema napet derbi koji bi mogao odlučiti o mnogočemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je odmah opravdala očekivanja jer je Celtic poveo već u prvoj minuti pogotkom Daizena Maede. Vratar Celtica Joe Hart je poslao dugu loptu koju je naizgled primirio desni bek i kapetan Rangersa James Tavernier, no njegovu nespretnu reakciju prilikom pokušaja izbijanja lopte koristi Maeda i zabija za 0:1.

U idućem razdoblju Rangers je uglavnom imao neefektivan posjed, a u 19 minuti napadač Celtica Kyogo Furuhashi pritisnuo je vratara Rangersa Jacka Butlanda i skoro mu oduzeo loptu u petercu, no sve je završilo bez štete za Rangers.

Pet minuta kasnije stoper domaćih Connor Goldson je nakon kornera opasno zaprijetio glavom, a već u idućoj minuti na drugoj strani je Maeda uputio udarac kojeg je obranio Butland.

Celtic je počeo sve više napadati, a nagrada je stigla u 33. minuti kada je dosuđen jedanaesterac za zeleno-bijele nakon što je Connor Goldson igrao laktom u svom šesnaestercu. Ovu priliku realizirao je danski reprezentativac Matt O’Riley i Celtic je od 34. minute poveo s 0:2.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela napadač Rangersa Fabio Silva pobjegao je obrani gostiju, no njegova dva udarca brani Joe Hart, te na predah odlazimo s 0:2 za Celtic.

U drugom poluvremenu Rangersi su morali napasti, a u 53. minuti Fabio Silva je uspio izboriti jedanaesterac nakon što je prvotno dobio žuti karton zbog simuliranja, no nakon VAR provjere sudac John Beaton pokazuje na najstrožu kaznu koju realizira James Tavernier i daje nadu Rangersima.

Odmah zatim Rangers je osjetio krv i nakon ubačaja Abdallaha Sime s desne strane i karambola u šesnaestercu gostiju do lopte dolazi Cyriel Dessers i zabija za 2:2 i erupciju oduševljenja na Ibroxu. Ipak, ta emocija je bila kratkog daha jer je VAR provjerom ustanovljeno da je igrač domaćih Tom Lawrence u začetku akcije napravio prekršaj nad Tomokijem Iwatom, te je gol poništen i Celtic je ostao u vodstvu.

Plavi su u nastavku potpuno preuzeli kontrolu terena i osjetili su kako je njihov vječiti rival uzdrman! Poluprilike su se redale pred vratima Celtica, a zaslužena nagrada stigla je u 86. minuti kada je Rabbi Matondo prvo pogodio blok, a u nastavku akcije Sima zabija krasan gol za 2:2.

Ipak, uzbuđenjima ni izbliza nije bio kraj jer odmah u idućem napadu Bernardo sjajnom loptom pronalazi napadača Celtica Adama Idu koji zabija za 3:2 u svom debitantskom Old Firmu.

Igrala se sudačka nadoknada, ali Rangers se nije predavao i uz puno upornosti uspio je doći do 3:3 nevjerojatnim pogotkom Matonda s lijeve strane iskosa u suprotne rašlje.

SVE GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Utakmica je završila podjelom bodova, te Celtic ostaje prvi s bodom ispred Rangersa, no uz utakmicu više. Nakon 33 kola liga će se podijeliti na play-off i play-out zonu i u zadnjih pet kola saznat ćemo prvaka Škotske. Borna Barišić cijelu utakmicu odgledao je na klupi Rangersa.

Komentari

Povezano