Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO) Rennesu je poništen gol zbog pravila za koje nije znao ni sudac utakmice

Jučer se igralo posljednje kolo Europa lige, a u skupini F od ranije je bilo poznato kako Rennes i Villarreal prolaze dalje. Međutim, ono što se nije znalo koja će od te dvije ekipe proći kao prvoplasirana u iduću fazu natjecanja.

To dakako nije nebitna činjenica pošto prvo mjesto nosi prolazak izravno u osminu finala, dok druga momčad mora igrati doigravanje za tu fazu. U tom baražu potencijalni protivnici su klubovi poput Milana, Benfice i Feyenoorda koji su u svojoj skupini Lige prvaka završili kao trećeplasirani. Uz to, pobjednik skupine Europa lige dobiva dodatnih 1,1 milijuna eura bonusa za prvo mjesto te 1,2 milijuna eura za plasman u osminu finalu, dok drugoplasirana ekipa dobiva upola manje financijske nagrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove dvije momčadi tako su u izravnom dvoboju odlučivale koja će od njih završiti kao prva, francuskim domaćinima bio je dovoljan i bod, dok je španjolskoj momčadi trebala pobjeda. Igrali su se posljednji trenuci susreta, rezultat na semaforu bio je 3:2 za Villarreal, kada je duboko u sudačkoj nadoknadi Lorenz Assignon zabio za izjednačenje koje Rennesu donosi prolazak s prve pozicije.

Ipak, nakon intervencije iz VAR sobe glavni sudac Atilla Karaoglan poništio je gol. Iako na prvu situacija nije izgledala nimalo diskutabilno ubrzo se saznalo kako je razlog njegove odluke bizarno pravilo za koje očito nije znao ni sam sudac.

Situaciju pogledajte OVDJE

Pogotku je prethodio slobodan udarac koji je izveo Enzo Le Fee te pogodio gredu nakon čega se lopta ponovno odbila do njega, a da je pritom nijedan drugi igrač nije dirao. Takva situacija nije dopuštena te je zbog toga poništen nastavak napada, a time i sam pogodak.

Tako je Villarreal na kraju upisao tri boda koja su mu osigurala prvo mjesto, dok se Rennes morao zadovoljiti drugim mjestom zbog bizarne situacije koju ni sam sudac nije prepoznao.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano