Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO: River Plate i Boca Juniors remizirali u derbiju, navijači pripremili show

Na stadionu Monumental odigrao se 261. službeni susret između dva najveća i najljuća argentinska rivala. Odigrao se Superclásico, derbi River Platea i Boce Juniors. Ovo je bila peta utakmica između ova dva kluba u argentinskom liga kupu, natjecanju koje se oformilo 2020.

Pred početak utakmice dobili smo priliku vidjeti standardnu atmosferu na južnoameričkim tribinama. Stadion je bio pod crveno-bijelom dimnom zavjesom, a s tribine se neprestano čula pjesma domaćih navijača. Čak se u 2. minuti utakmica nakratko i prekinula kako bi se dio koreografije izbacio iz terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica kao i svaka između ove dvije momčadi je krenula s velikom agresivnošću. Sudac dvoboja Yael Falcón Perez suzdržavao se od kartona samo do 8. minute kada je požutio Jorge Figal. Nakon tog kartona stigla je i prva prilika na utakmici, ali prijetnju domaćih je otklonio iskusni Sergio Romero.

U 19. minuti smo imali privilegiju vidjeti čari Superclásica. Nakon običnog prekršaja na dvadesetak metara od gola, gosti su pokušali brzo izvesti. U tom naumu su ih igrači Rivera zaustavili. To je dovelo do iskri na terenu, ali su sudac i nekoliko razumnih igrača obaju momčadi uspjeli smiriti situaciju. Na kraju je sve ipak završilo jednim žutim kartonom za Nacha Fernandeza, igrača koji je napravio prekršaj.

Četiri minute kasnije igrači Rivera su se pobrinuli da ne pričamo samo o prekršajima i tenzijama. Napadač domaćih, Facundo Colidio je s ruba šesnaesterca zatresao vratnicu te je rezultat na semaforu i dalje bio 0:0. Osim te prilike nismo do kraja poluvremena nismo vidjeli ništa osim još dva žuta kartona, oba u redovima gostujuće momčadi.

Drugo poluvrijeme je krenulo puno energičnije i bolje što se tiče nogometa. U 49. minuti duga lopta na Pabla Solarija je uhvatila stopere gostiju nespremnima. Solarijev prvi pokušaj je Romero obranio dok na drugi Solarijev udarac nije reagirao dobro te su domaći došli do vodstva. Publika je morala malo pričekati za početak slavlja, ali nakon potvrde gola iz VAR sobe slavlje je moglo krenuti.

Gosti do 62. minute nisu stvorili niti jednu priliku, a i situacija iz 62. se također ne bi mogla smatrati prilikom. Lautaro Blanco je pokušao ubaciti s lijeve strane, lopta mu je prešla preko noge i skoro je u stilu Luisa Ibáñeza zabio gol. Njegov problem je bio u tome što je na golu bio svjetski prvak Franco Armani, a ne Goran Blažević.

Blanco je bio akter i osam minuta kasnije. Lijevi bek gostiju ušao je u kazneni prostor gdje šalje povratnu loptu koju propuštaju dva njegova suigrača, ali ne i treći. Cristian Medina je ostao pribran i s desetak metara pucao neobranjivo za 1:1.

Utakmica je nakon gola napokon oživila i domaći su u 75. minuti imali dvije prilike, ali obje prilike je zaustavio Romero te se donekle iskupio za pogodak koji ide na njegovu dušu.

Do kraja utakmice nijedna momčad nije žurila po pobjedu te su se zadovoljili s remijem. Martín Demichelis tako je i u trećoj utakmici kao trener protiv Boce Juniors ostao neporažen i usput je zadržao svoju ekipu na prvom mjestu skupine A. Boca Juniors je ostala na 7. poziciji skupine B te će u narednim kolima tražiti put prema gore ne bi li se domogla četvrfinala.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano