Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Snažni SAD pomeo Srbiju s 26 poena razlike

U sklopu pripremnog turnira u Abu Dhabiju ususret Olimpijskim igrama snage su odmjerili SAD i Srbija. Bila je ovo snažna predstava SAD-a koji je svladao protivnike s velikih 105:79.

Srpska reprezentacija, koja je ponovno igrala bez Bogdana Bogdanovića, je mogla biti zadovoljna svojim otvaranjem susreta – ubrzo se mogla uočiti kohezija njihove momčadi u odnosu na talentom superiorne Amerikance te je rezultat nakon prvih 12 minuta dvoboja bio neodlučen (28:28).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su Orlovi dvjema tricama u početku druge dionice otišli na lijepih +6, uslijedio je niz SAD-a. Sijevale su trice Stephena CurryjaBama Adebaya i Anthonyja Edwardsa uz pomoć kojih su Amerikanci zatvorili četvrtinu nevjerojatnim 31:11 nizom koji im je mogućio 59:45 vodstvo.

U nastavku je sastav Stevea Kerra zabio 12 poena zaredom bez primljenog koša što je odvelo SAD na velikih i teško dostižnih +26. Srbija je pokazala želju smanjivanjem deficita ispod 20 poena razlike, no potpuni povratak u ovu utakmicu je za njih bio prevelik zalogaj.

SAD se na koncu vratio starim pozitivnim navikama te pobijedio posljednju četvrtinu za konačnih 105:79.

Prvi strijelac Amerikanaca bio je Curry s 24 poena (6/9 za tricu), dok je izvrstan bio i Anthony Davis koji je u potpunosti zaštitio obruč s 6 blokada.

Pobjednički tim sad seli u London gdje će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Južnog Sudana, dok su izabranici Svetislava Pešića odigrali svoju posljednju pripremnu utakmicu pred Olimpijske igre.

Sažetak utakmice pogledajte ispod:

Komentari

Povezano