Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

(VIDEO) Spektakularan završetak najvećeg češkog derbija, gol poništen da bi se dodijelio kazneni udarac

Praški derbi između Sparte i Slavije glasi za jednu od najžešćih nogometnih utakmica koje možete pogledati, a da nerijetko ne puni naslovnice svjetskih medija. Prva utakmica između ovih dvaju rivala odigrala se davnog 29. ožujka 1896. godine i završila, za to doba neuobičajenim rezultatom, 0:0.

Sparta je u tim dvobojima uspješnija, a u ovosezonsku su utakmicu obje ekipe ušle izjednačene s 22 boda iz 8 utakmica, tj. 7 pobjeda i 1 remi te sjajnoj formi koju obje ekipe potvrđuju i igrama u grupnoj fazi Europa lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjeljnoj utakmici gledatelji su imali prilike vidjeti sve: u 58. minuti je Slavija povela iz kaznenog udarca preko Vaclava Jurečke, da bi pred sam kraj zaiskrilo. Nakon 7 žutih kartona i 38 prekršaja za obje ekipe, zbog međusobnog su naguravanja i šaketanja iz igre isključeni Ladislav Krejčí i Jan Boril. Tu situaciju možete vidjeti niže.

Nakon toga su u sudačkoj nadoknadi još 3 žuta kartona zbog prekršaja dobijali igrači domaćih, a onda kreće show.

Prilikom jednog centaršuta u 98. minuti su igrači Sparte tražili igranje rukom domaćeg braniča. Sudac Ladislav Szikszay nije isprva ništa pokazao, a akcija se nastavila kontranapadom Slavijinih igrača koji su na koncu stigli do gola za 2:0 – barem su tako mislili. VAR soba pozvala je glavnog suca na pregled snimke nakon koje je utvrdio kako je riječ o kažnjivom igranju rukom, te poništio gol Slavije i pokazao na bijelu točku za Spartu, s koje je bio precizan Lukaš Haraslín. Tu situaciju možete vidjeti ovdje.

Komentari

Povezano