Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Spektakularni Brunson odveo Knickse do vodstva od 1-0 protiv Pacersa

Večeras je u Madison Square Gardenu započela prva polufinalna serija istočne konferencije NBA lige u kojoj će se New York Knicksi i Indiana Pacersi boriti za mjesto u konferencijskom finalu. U izrazito uzbudljivoj utakmici, Knicksi su trijumfirali sa 121:117 te su poveli s 1-0 u seriji.

Iako su Pacersi nakon trica Tyresea Haliburtona i Andrewa Nembharda poveli s 8:4, Jalen Brunson postiže osam uzastopnih poena i poslije samo četiri i pol minute na svom kontu ima 10 poena, a Knicksi vode s 12:8. Imali su domaći košarkaši prednost od 25:17 na ulasku u posljednju minutu prve dionice, međutim Pacersi serijom od 16-4 dolaze do prednosti od četiri poena razlike (33:29) osam i pol minuta prije kraja prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S neriješenih 46:46 se ušlo u posljednje dvije minute prvog poluvremena, a onda Pacersi nižu devet poena u nizu i dolaze do ugodne prednosti koju je nevjerojatnom tricom s vlastite polovice ublažio Isaiah Hartenstein pa se na predah otišlo s 55:49 za Indianu. Inače, ovo je bila tek druga trica njemačkog centra ove sezone te općenito prva u karijeri u NBA doigravanju.

Ponovno je vrhunski svoju ulogu odrađivao TJ McConnell koji je krenuo s klupe, ali je bio najbolji strijelac prvog dijela za Pacerse s 10 poena i tri asistencije. Pratili su ga Myles Turner s devet poena te Ben Sheppard s osam. U redovima domaćih je Brunson bio najefikasniji s 18 poena, dok je Josh Hart ima 11 poena i sedam skokova.

U trećoj četvrtini je briljantan za Knickse bio Donte DiVincenzo koji je ubacio čak 15 poena uključujući i polaganje za prilazak na -2 samo osam sekundi prije kraja, no onda Turner sa zvukom sirene pogađa tricu za povratak Indiane na +5 (87:82) i zaokruživanje odlične četvrtine u kojoj je ubacio 13 poena.

Ipak, najbolji potez tog intervala je bilo ovo zakucavanje Obija Toppina koji je prije samog čina provukao loptu kroz noge.

Drama se nastavila u četvrtoj četvrtini. Indiana je vodila kroz osam minuta dionice, a iako to vodstvo nije bilo veliko, nisu dopuštali Knicksima ni izjednačenje. Ipak, tri minute i 26 sekundi prije kraja utakmice je Brunson s dva pogođena slobodna bacanja izjednačio na 109:109, dok 20 sekundi kasnije OG Anunoby krade loptu i zakucava u tranziji za vodstvo Knicksa koje se povećalo na +4 u sljedećem napadu nakon što je Brunson pogodio step back šut s poludistance.

Nije to poremetilo Pacerse koji s dva pogođena bacanja Aarona Nesmitha i polaganjem Pascala Siakama iz kontranapada izjednačavaju na 113:113. U vodstvo ih je vratio Andrew Nembhard polaganjem minutu i pol prije kraja, a Brunson svojim 40. poenom izjednačava na 115:115.

Nakon što je Nembhard propustio pogoditi tricu za novu prednost Indiane, kazna je uslijedila na drugoj strani kada je DiVincenzo iskoristio to što su Pacersi udvojili Brunsona te je na njegovu asistenciju ubacio svoju petu tricu večeri za tri poena prednosti 39 sekundi prije kraja.

Nakon minute odmora, Siakam je položio za smanjenje na -1, a Knicksi na drugoj strani ne uspijevaju doći do šuta pa Indiana ima napad za pobjedu. Tek što su prešli u napadačku polovinu, Turner pravi prekršaj u napadu pri postavljanju bloka za Haliburton i 12.7 sekundu prije kraja ponovno loptu dobivaju Knicksi. Pacersi su nastavili s glupostima pa je Nembhard napravio prekršaj nad Brunsonom i to prije izvođenja lopte sa strane što je rezultiralo tehničkom koju je Brunson pretvorio u prednost od dva poena razlike. Bek Knicksa je samo par sekundi kasnije ponovno otišao na crtu slobodnih bacanja odakle je bio precizan oba puta za 121:117 što se pokazalo i konačnim rezultatom utakmice.

New York Knickse je do pobjede predvodio Jalen Brunson s 43 poena, šest skokova i šest asistencija čime je četvrtu uzastopnu utakmicu u doigravanju zaključio s 40 ili više poena čime je postao tek četvrti košarkaš u povijesti s tim uspjehom. Veliku podršku su mu dali Donte DiVincenzo s 25 poena te Josh Hart s 24 poena, 13 skokova i osam asistencija.

Kod poraženih Pacersa, istaknuli su se Myles Turner s 23 poena, Pascal Siakam s 19 te TJ McConnell s 18 poena. Druga utakmica serije je na rasporedu u noći sa srijede na četvrtak od 02:00 sata po hrvatskom vremenu.

Komentari

Povezano