Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Stanišić golom u posljednjoj minuti spasio Bayer od poraza protiv Rome

Polufinalni susret između Bayer Leverkusena i Rome završio je rezultatom 2:2. Na BayAreni su gosti bili blizu pobjede, no sveukupnim rezultatom 4:2 Bayer je prošao u finale Europa lige.

Prva opasna prilika došla je već u 16. minuti. Exequiel Palacios se našao ispred Mile Svilara, te je udarac po sredini gola završio u rukama Rominog golmana. Pokušali su i gosti samo minutu nakon. Lorenzo Pellegrini pucao je glavom iz neposredne blizine, ali Matej Kovar odlično brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do 43. minute domaća momčad je uglavnom napadala, a najbolja prilika za vodstvo domaćina je došla u 39. minuti. Adam Hložek se našao na odbijancu unutar kaznenog prostora i pucao u lijevu stranu gola, no Svilar još jednom odlično brani.

U 43. minuti došao je prvi pogodak. Jonhatan Tah je povukao Sardara Azmouna za dres i gosti su dobili penal. S bijele točke bio je precizan Leandro Paredes koji je pucao po sredini gola za 1:0 prednost Rome.

U drugom dijelu gosti opasno prijete već u 50. minuti. U petercu se našao Bryan Cristante koji je pucao po sredini, no Kovar ne dopušta pogodak. U 63. Hložek je igrao rukom unutar šesnaesterca i Paredes u 66. minuti još jednom realizira kazneni udarac, ovaj put u donji lijevi kut za 2:0 gostiju.

U 83. minuti domaćini se vraćaju u utakmicu i prolazak u finale. Alejandro Grimaldo pogađa Gianlucu Mancinija u lice, što je rezultiralo nesretnim autogolom. Skoro su se gosti vratili u igru udarcem Chrisa Smallinga, no pucao je nespretno pored desne stative.

U sedmoj minuti nadoknade Josip Stanišić je još jednom održao Leverkusenov povijesni niz ove sezone. Lijepim solo prodorom je ušao u kazneni prostor te pucao u lijevi kut što je rezultiralo pogotkom za konačnih 2:2.

Utakmica uz puno prilika i velikih tenzija, no domaća momčad je pokazala da su s razlogom ostvarili dosadašnje zavidne rezultate te je njihov niz bez poraza i dalje aktivan. U finalu će igrati protiv Atalante.

Komentari

Povezano