Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Stanišić strijelac i asistent u novoj pobjedi Leverkusena

Bayer Leverkusen je u 33. kolu njemačke Bundeslige svladao Bochum u gostima s čak 5:0 i tako produžio svoj neporaženi niz na ukupno 50 utakmica. Strijelci za goste bili su Patrick Schick, Victor Boniface, Amine Adli, hrvatski reprezentativac Josip Stanišić i Alejandro Grimaldo. Stanišić je uz pogodak upisao i asistenciju Grimaldu u samoj završnici susreta.

Prvu priliku na susretu imao je Bochum u 12. minuti kada je Philipp Hofmann nakon nabačaja iz kornera pucao malo pokraj desne vratnice gostiju. Međutim, utakmica se prelomila samo tri minute kasnije kada je Felix Passlack kao zadnji igrač obrane srušio Nathana Tellu za crveni karton čime je ostavio Bochum s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leverkusen je s igračem više krenuo stvarati priliku za prilikom, a Bochum nije imao drugog izbora nego se braniti protiv novopečenog prvaka. U 27. minuti Schick je pucao glavom pokraj vratnice, a Granit Xhaka je u 31. minuti pogodio prečku s vrha šesnaesterca.

Zatim, u 41. minuti Schick dovodi svoju momčad u vodstvo sjajnim pogotkom ljevicom s nekakvih jedanaest metara nakon centaršuta i asistencije Arthura.

Samo pet minuta kasnije, Keven Schlotterbeck srušio je Tellu u svom šesnaestercu i sudac Benjamin Brand pokazao je na najstrožu kaznu, a Tella je tako u razmaku od pola sata iznudio crveni karton i izborio jedanaesterac za svoju ekipu. Najstrožu kaznu realizirao je Boniface, pritom postigavši ukupno trinaesti pogodak u prvenstvu.

U drugom poluvremenu Apotekari su nastavili stvarati prilike pred golom Manuela Riemanna, a upravo je Riemann u 51. minuti sjajno nogom obranio Schickov udarac. U 59. minuti Riemann je samo pogledom ispratio udarac Bonifacea, ali njegov udarac odsjeo je na desnoj vratnici.

U 61. minuti Kevin Stoger je mogao smanjiti zaostatak za Bochum, ali njegov snažni udarac s vrha šesnaesterca završava pokraj vratnice.

Gosti su u 76. minuti postigli i treći pogodak kada je Adli zabio glavom nakon što je udarac iz kuta izveo Jonas Hoffman i pritom asistirao Marokancu.

U 86. minuti svoju drugu asistenciju na utakmici upisao je Arthur, a pogodak je s vrha šesnaesterca postigao Stanišić. Desnom beku hrvatske reprezentacije to je drugi pogodak u dvije utakmice nakon što je u prošlom susretu postigao izjednačujući pogodak protiv Rome u polufinalu Europske lige.

Stanišić je u 93. minuti upisao i asistenciju kada je nesebično poslužio drugog beka, Španjolca Grimalda koji postiže peti pogodak na susretu. Pogodak i asistenciju hrvatskog braniča pogledajte OVDJE.

Zanimljivo je kako su svoj zadnji poraz Apotekari doživjeli 27. svibnja prošle godine, kada su u zadnjem kolu izgubili upravo u gostima kod Bochuma s 3:0.

Bochum je unatoč porazu još uvijek na 14. mjestu s tri boda prednosti u odnosu na šesnaestoplasirani Union Berlin. U zadnjem kolu, Bochum gostuje u Bremenu kod Werdera, a Bayer kod kuće protiv Augsburga ima priliku postati prva ekipa u povijesti Bundeslige koja je sezonu završila kao neporažena ekipa.

Komentari

Povezano