Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Težak sudar na VN Monaka

Žestoki sudar obilježio je početak Velike nagrade Monaka, koja se vozi na ulicama Kneževine. Odmah nakon starta u prvom krugu, nakon prvog zavoja i na uzbrdici prema Casinu, sudarili su se Sergio Pérez (Red Bull) te oba vozača Haasa, Kevin Magnussen i Nico Hülkenberg.

Crvena zastava signalizirala je prekid utrke. Analitičari F1 u prijenosu uživo ističu da se radi o najgorem sudaru u proteklih nekoliko godina te da je samo čudom izbjegnuta tragedija, s obzirom na to u kakvom je stanju Pérezov bolid, koji se doslovno prepolovio od siline udarca. Ozlijeđenih prema prvim informacijama nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreću je izazvao Magnussen, koji je prednjim lijevim kotačem zakačio Pérezov stražnji desni, nakon čega je došlo do izlijetanja u ogradu. Na njih je ni kriv ni dužan naletio i Hülkenberg, koji je preko radija poručio svojem boksu da je sudar bio “nepotreban”. Vozači Haasa definitivno nisu imali svoj vikend, budući da su dan ranije diskvalificirani u kvalifikacijama, baš kao ni Pérez koji je startao s tek 17. mjesta.

VIDEO SUDARA POGLEDAJTE OVDJE

U trenutku prekida vodeći je bio Charles Leclerc (Ferrari), koji je obranio najbolju startnu poziciju. U prvom je krugu došlo do još jednog manjeg sudara, i to između dvojice vozača Alpinea, Pierrea Gaslyja (10.) iEstebana Ocona (11.), koji od ranije otvoreno iskazuju međusobnu netrpeljivost, a ova situacija definitivno neće zatopliti odnose.

Komentari

Povezano