Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Tolić s dva gola uveo Slovan u Ligu prvaka

Nakon što je u ranijem terminu Dinamo izborio Ligu prvaka ukupnom pobjedom od 5:0 protiv Qarabaga, večeras su ulazak u najelitnije klupsko europsko natjecanje tražila još tri kluba.

Najzanimljivija utakmica odigrala se u Slovačkoj gdje je Slovan ugostio Midtjylland. Nakon što je prvi dvoboj završio 1:1, Slovaci su do ukupne prednosti došli u 33. minuti preko Marka Tolića, bivšeg igrača zagrebačkog Dinama koji si je sjajnim driblingom otvorio prostor za udarac i lijepo pogodio s desne strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVI POGODAK TOLIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Danci su do kraja prvog poluvremena izjednačili rezultat pogotkom Arala Şimşira, dok im je početkom nastavka preokret donio Franculino Djú.

Slovan je u završnici susreta kreirao potpunu ludnicu kada je na preokret gostiju odgovorio – preokretom. Prvo je u 81. minuti svoj drugi gol na utakmici fantastično zabio Tolić, da bi svega pet minuta kasnije Tigran Barseghyan bacio u trans domaće navijače i postigao pogodak vrijedan Lige prvaka.

DRUGI GOL TOLIĆA POGLEDAJTE OVDJE

Crvena Zvezda pobijedila je na svom terenu Bodø/Glimt rezultatom 2:0 anuliravši tako prednost gostiju koji su na uzvrat u Beograd donijeli pogodak prednosti (2:1).

Crveno-bijeli vratili su se iz zaostatka u 26. minuti kada je poslije neopreznog starta Fredrika Sjøvolda nad Milsonom sudac dosudio kazneni udarac. Siguran realizator bio je Brazilac Bruno Duarte koji je u srpski klub stigao ovog ljeta te u sedmom nastupu zabio peti pogodak pridodavši i dvije asistencije.

Domaćini su nastavili dominirati, a kulminacija prilika pristigla je u 59. minuti. Timy Max Elšnik izveo je ubačaj iz kuta, a na loptu je sjajno natrčao Uroš Spajić i poslao Zvezdu u Ligu prvaka. Beograđanima će ovo biti drugi uzastopni nastup u spomenutom natjecanju.

Slavia je u Pragu slavila protiv Lillea s 2:1, ali Francuzi su na krilima prošlotjedne pobjede od 2:0 prošli dalje. Christos Zafeiris zagolicao je mašte domaćim navijačima pogotkom već u petoj minuti. Ipak, francuska je momčad izjednačila u 77. minuti preko Edona Zhergova. Napetu završnicu donio je gol Ivana Schranza sedam minuta kasnije, ali silni pokušaji Čeha do kraja dvoboja nisu pronašli put do mreže.

Ovim ogledima kompletiran je dvoboj od 36 klubova koji će se boriti za naslov europskog klupskog prvaka.

Komentari

Povezano