Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO UFC 308: Topuria nokautirao Hollowaya, Chimaev pregazio Whittakera

Nakon što je Aleksandar Rakić upisao poraz u borbi protiv Magomeda Ankalaeva, na UFC 308 priredbi je došao red na dvije borbe koje su bile predviđene na pet rundi. Prvo su se u srednjoj kategoriji (do 84 kilograma) susreli bivši prvak Robert Whittaker i Khamzat Chimaev koji je 13. izazivač kategorije.

Chimaev je uraganski ušao u borbu; brzo je došao do rušenja te nije dao sekunde Whittakeru da dobije priliku se ustati na noge. Cijelu prvu rundu je Chimaev imao leđa svog protivnika te ga je na svladao gušenjem za svoju najveću pobjedu u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gušenje Chimaeva, kojim je slomio Whittakerovu vilicu, možete pogledati OVDJE.

Nakon toga smo gledali borbu za pojas u perolakoj kategoriji (do 66 kilograma). U njoj su snage odmjerili trenutni prvak Ilia Topuria te bivši prvak Max Holloway. Topuria je u prvoj rundi iznenadio kada je uspio srušiti Hollowaya, ali trenutni BMF prvak se brzo pridigao te smo do kraja gledali borbu u stojci.

Ulaskom u treću rundu je rezultat vjerojatno bio 1:1, ali Topuria se onda pobrinuo da sudačke kartice postanu irelevantne. Uzdrmao je Hollowaya te ga je zatim bacio u knockdown silovitim ljevim krošeom. Nakon toga je bacio nekoliko ground-and-pound udarac te je sudac morao prekinuti borbu.

Topuria je tako po prvi put obranio svoj poraz te je postao prvi borac koji je uspio nokautirati Hollowayja. Nakon borbe je u oktagon ušao i bivši prvak Alex Volkanovski te je za očekivati da će se Topuria ponovno boriti protiv njega. U prvom njihovom međusobnom okršaju je Topuria slavio nokautom.

Pobjede Topurie i Chimaeva pogledajte OVDJE.

Komentari

Povezano