Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO) Vinkovčanin golom i asistencijom ponio titulu igrača utakmice

Danski Brøndby u čijim je redovima već godinama hrvatski veznjak Josip Radošević, od ove sezone bogatiji je za još jednog hrvatskog igrača.

Njegovo ime je Marko Divković, ima 24 godine, a može igrati na nekoliko različitih pozicija na terenu, iako se najbolje snalazi na onoj središnjeg napadača ili uz lijevu ili desnu aut liniju na poziciji krila. Svoju je karijeru započeo u lokalnom NK Otok u blizini Vinkovaca, da bi već kao 14-godišnjak otišao na probu u Arsenalovu Elite akademiju u kojoj se zadržao iduće 4 godine, nakon čega je seniorski nogomet počeo igrati u slovačkoj Dunajskoj Stredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Slovake je u 143 utakmice postigao 31 pogodak i nadodao 23 asistencije, zbog čega ga je prije 2 godine na posudbu doveo danski Brøndby, u čijim je redovima do sada odigrao 52 utakmice i ubilježio 5 golova i 8 asistencija.

Iako nominalno napadač ili krilni igrač, od početka ove sezone u formaciji 3-4-3, Divković najčešće igra lijevog bočnog igrača, a u današnjoj je pobjedi protiv Hvidovrea postigao prvi pogodak u 10. minuti, krasnim udarcem pod prečku domaćeg vratara.

te nadodao asistenciju Kvistgaardenu u 50. minuti, a nakon njegovog izlaska iz igre u 71. minuti Brøndby je postigao još jedan pogodak za konačnih 3:0.

S obzirom na probleme koje hrvatska reprezentacija trenutno ima s pozicijama na lijevoj strani, nije nemoguće da i Divković uskoro osvane na proširenom popisu Zlatka Dalića.

Komentari