Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

(VIDEO) Williamsa milimetri dijelili od nine-dartera, Littler suvereno do trećeg kola

Četvrtak je došao do svog kraja, a mi vam donosimo pregled šestog dana PDC Svjetskog prvenstva u pikadu. U večernjem terminu smo imali nekoliko vrlo zanimljivih i uzbudljivih mečeva.

Najprije je Luke Littler izašao na scenu te je svladao starijeg sunarodnjaka 53-godišnjeg Andrewa Gildinga s 3:1 u setovima. Prosjek tri strelice im je praktički bio identičan, a iznosio je 92. Međutim, Littler je bio uspješniji u bacanjima 180 kojih je pogodio pet puta, naspram jedne Gildinga. Littler je prva dva seta osvojio s 3:2 u legovima, da bi se Gilding uvjerljivim trećim setom u kojem je slavio s 3:0 u legovima vratio u život. Ipak, mladi talentirani Littler koji je u top 5 favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, četvrti set je uzeo s 3:1 u legovima te prošao u treće kolo u kojem će snage odmjeriti s Kanađaninom Mattom Campbellom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scott Williams je u drugom kolu priredio iznenađenje svladavši Nijemca Dannya Nopperta koji je 7. na svjetskoj rang listi s uvjerljivih 3:0 u setovima. Williams je fantastično gađao čitav meč, bio je precizniji na izlazima, točnije 50% ih je pogodio naspram Noppertovih 31.25%. Sasvim zasluženo je prošao u treće kolo gdje će igrati protiv boljega iz susreta između Nijemca Martina Schindlera i Jermaine Wattimena. Vrijedno napomene jest to da je Williams bio jako blizu nine-dartera, pogodio je osam uzastopno savršenih strelica, no na posljednjoj je promašio double 18, iako je bio jako blizu.

Nijemac Gabriel Clemens se lako obračunao s predstavnikom Hong Konga Mak Long Heungom svladavši ga s 3:1 setovima. U prvom setu smo vidjeli i najveći izlaz na meču, a ono je bilo djelo Clemensa koji je s tim izlazom uzeo prvi set. Štoviše, Nijemac je bio nemilosrdan u izlazima koje je gađao s 52% uspješnosti. Clemes je u napetijem drugom setu slavio s 3:2 u legovima, a za osvajanje drugog seta pogodio je izlaz 120. U trećem setu je Heung s uvjerljivih 3:0 u legovima priuštio sebi nadu da se potpuno vrati u meč, no Clemens je istom mjerom uzvratio u četvertom setu i zasluženo prošao dalje. U trećem kolu će se boriti protiv domaćeg predstavnika Davea Chisnalla.

Posljednji meč večeri nam je ujedno ponudio i najzanimljiviji dvoboj između Australca Damona Heta i Engleza Martina Lukemana. Heta je pobijedio rezultatom 3:1 u setovima. Unatoč epitetu najzanimljivijeg dvoboja, oba igrača taj epitet nisu opravdali s obzirom na to da su nešto lošije namjestili nišanske sprave. Heta je osvojio prvi set unatoč lošijem bacanju od Lukemana. Domaći predstavnik je imao bolji izlaz od 40% naspram Hetinih 27.27%. Nastavno, prosjek tri strelice je Lukemanu iznosio 91.65, dok je Australac imao 84.50. Ipak u petom legu je Heta pogodio izlaz 68, ujedno svoj najveći u setu i tako je došao do prednosti 1:0. Drugi set je bila jednosmjerna ulica u kojoj je Heta došao do 2:0 u setovima uzevši set s uvjerljivih 3:0 u legovima. Oba igrača su loše gađali izlaz, ali spretniji je bio ipak Australac s tri pogođena izlaza iz 12 pokušaja, dok Lukeman iz dva pokušaja nije uspio nijednom pogoditi. U trećem setu je Lukeman došao do smanjenja rezultata boljim prosjekom bacanja tri strelice koji je iznosio 96.20, naspram Hetinih 88.65, a onda je Heta u četvrtom setu pokazao što može te popravio dojam. Prosjek tri strelice mu je iznosio čak 107.36, pogodio je tri puta 180 te pet puta 140+ bacanja i uvjerljivo uzeo četvrti set s 3:0 u legovima i prošao dalje. U trećem kolu čeka boljeg iz dvovoja Berrya van Perra i Josha Rocka.

Popodnevni termin nam je priuštio jedan dvoboj koji je bio izuzetno uzbudljiv.

Nizozemski predstavnik Berry van Peer je u prvom kolu iznenadio svladavši domaćeg Lukea Woodhousea rezultatom 3:2 u setovima. U vrlo izjednačenom susretu gdje je Woodhouse jedino bio znatno bolji jest u bacanju savršenih 180 kojih je šest puta pogodio naspram protivnikovih dva. Englez je trebao otići na prednost 2:1 u setovima no katastrofalnim izlazom je dopustio suparniku da po drugi put u dvoboju povede. U tom setu je Woodhouse imao mizernih 10%, odnosno pogodio je tek 1 od 10 pokušaja na izlazu. Ipak, u četvrtom setu je uspio poravnati na 2:2, a u odlučujućem petom setu je uvjerljivo izgubio s 3:0 u legovima. U drugom kolu van Peer će igrati protiv Josha Rocka.

Za razliku od Woodhousea, njegova dva sunarodnjaka Michael Mansell i Rob Cross su bila uvjerljiva u svojim mečevima svladavši s 3:0 u setovima Kineza Xiao Chen Zonga, odnosno Francuza Thibaulta Tricolea. Tako se Mansell plasirao u drugo kolo, a njegov protivnik će biti Brendan Dolan, dok se Cross plasirao u treće kolo u kojem će se susreti protiv boljeg između Portugalca Jose Oliveire de Souse i Šveđanina Jeffreya de Graffa.

Aktualni svjetski prvak Michael Smith je saznao protivnika u trećem kolu, a to je predstavnik Latvije Madars Razma koji je svladao Belgijca Mikea De Deckera s 3:1 u setovima.

Komentari

Povezano