Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Vikingur postao prvi ovosezonski prvak u europskim ligama

Iako je kraj rujna i ljeto je u većini europskih zemalja tek završilo, a nogometna prvenstva nisu došla ni do prvih četvrtina, u jednoj se europskoj zemlji prvenstvo privodi završnici, s obzirom da se igra u kalendarskoj godini zbog nemilosrdnih metoroloških uvjeta.

Pogađate, riječ je o Islandu i Besta deild karla ligi u kojoj se ovog vikenda odigralo 24. kolo, a 3 kola prije kraja, Knattspyrnufélagið Vikingur kako je puno ime kluba je remijem s KR Reykjavikom zadržao nedostižnih 11 bodova prednosti ispred Valura, 3 kola prije kraja prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vikingur je tako postao prvi ovosezonski prvak u europskim ligama i članicama UEFA-e te ekipa koja je osigurala nastup u kvalifikacijskoj rundi Lige prvaka te minimalno, kao utješnu nagradu u slučaju ispadanja, nastup u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Klub je do naslova prvaka s klupe vodio 50-godišnji trener Arnar Gunnlaugsson, a na terenu su se kao najbolji strijelci rasporedili Ingason i Hansen s 11 te Danijel Djuric s 9 pogodaka.

Vikingur je u posljednjih nekoliko mjeseci iskoristio slabiju formu sudionika grupne faze Konferencijske lige i hita ovosezonskih europskih utakmica Breiðablika, te pobjedama stigao do 7. naslova prvaka Islanda u povijesti kluba. Ispred njih su na vječnoj ljestvici osvajača još uvijek FH s 8, ÍA i Fram s 18, Valur s 23 te KR s 27 naslova prvaka lige koja se neprekinuto igra još od 1912. godine!

Zanimljivo, za Vikingur su kroz povijest nastupila i dva hrvatska nogometaša: nekadašnji igrač Splita, Cibalije, Olimpije, Širokog Brijega i MTK-a Marko Perković, te napadač Istre, Lučkog, Splita i brojnih drugih klubova sredinom 2000. godina, Josip Fuček.

Komentari

Povezano