Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Viktor Axelsen dominantno obranio zlato u badmintonu

Natjecanje u badmintonu na Olimpijskim igrama okončano je danas finalima u muškoj i ženskoj pojedinačnoj konkurenciji.

Južnokorejska predstavnica Se Young An uzela je zlato među badmintonašicama nakon što je u finalu pobijedila Kineskinju Bing Jiao He s 2-0 (21:13, 21:16).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualna svjetska prvakinja nije najbolje ušla u meč. No, pri rezultatu 8:6 za Kineskinju, prva nositeljica napravila je seriju 3:0, preuzela vodstvo i uvjerljivo zaključila prvi set. U drugom je otpočetka pohvatala konce igre i rutinski došla do prve zlatne medalje na Igrama, a 11. u Parizu za Južnu Koreju.

Bronca je pripala Indonežanki Gerogirii Mariski Tunjung kojoj je meč za treće mjesto bez borbe morala predati Španjolka Carolina Marin poslije teške ozljede koljena u polufinalu.

U muškoj je konkurenciji naslov olimpijskog pobjednika obranio Danac Viktor Axelsen nadmoćno porazivši u finalu aktualnog svjetskog prvaka Tajlanđanina Kunlavuta Vitidsarna rezultatom 2-0 u setovima (21:11, 21:11).

Višestruki europski i svjetski prvak i branitelj zlata iz Tokija dominantno je prošao kroz čitavi turnir i bez izgubljenog seta došao do ukupno treće medalje na Igrama, pribrojivši dvjema zlatnima i brončanu iz Rija.

Brončano odličje osvojio je Malezijac Zii Jia Lee svladavši u borbi za treće mjesto Indijca Lakshyiju Sena s 2-1 (13:21, 21:16, 21:11).

Komentari

Povezano