Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Villareal odličnom partijom Chukwuezea srušio Real na Bernabeu

Večernji termin subotnjeg programa La Lige pripao je utakmici između Real Madrida i Villareala. Madriđani su u susret ušli osokoljeni razbijanjem Barcelone u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa, a Villareal s dvije uzastopne pobjede protiv Osasune i Sociedada. Na kraju je u odličnoj utakmici 3:2 slavio Villareal. Apsolutni junak utakmice je Samuel Chukwueze koji je cijelu utakmicu terorizirao obranu Reala, a odličnu partiju je dodatno začinio s dva pogotka i kreiranjem prilike za treći.

No, krenimo redom. Prvu priliku na utakmici propustio je Vinícius Júnior. Njegov udarac u 14. minuti iz dobre pozicije unutar kaznenog prostora otišao je pored gola. Dvije minute kasnije, Real je s(p)retno poveo. Lopta je došla do Marca Asensia koji ju je probao vratiti u sredinu, ali se ona nesretno odbila od Pau Torresa u gol za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobru situaciju za povećanje vodstva propustio je u 20. minuti Rodrygo. On je prvi natrčao na jedan odbijanac, ali je Pepe Reina to fantastično obranio i sačuvao Villareal od ranog pada u veći rezultatski zaostatak.

Villareal je izjednačio u 39. minuti iz svoje prve prave prilike i nakon sjajne akcije. Chukwueze je primio loptu u kaznenom prostoru, poslao Nacha “po ćevape” i prevario Courtoisa za 1:1. Odličan potez mladog Nigerijca kojemu je to peti gol ove sezone.

U drugi dio Real ulazi furiozno i nakon samo tri minute ponovno dolazi u vodstvo. Dani Ceballos je dao loptu do Viníciusa koji s 20-ak metara od gola između četiri igrača Villareala ulazi u kazneni prostor i matira Reinu za 2:1. Stvarno neobjašnjiva reakcija obrane Villareala.

Deset minuta kasnije Villareal je izjednačio, no na njihovu žalost golu je prethodilo zaleđe. Lopta je nakon kornera došla do Aïsse Mandija koji ju je glavom poslao pored Courtoisa, ali on se aktivirao iz zaleđa i ništa od izjednačenja.

Ono je ipak došlo u 70. minuti kada je Morales matirao Courtoisa za 2:2. Ponovno je Chukwueze napravio dar-mar u obrani Reala, dodao loptu u sredinu gdje je čekao Jose Luis Morales koji s desetak metara zabija za drugo izjednačenje Villareala. Gol je prvotno poništen zbog navodnog zaleđa Chukwuezea u začetku akcije, ali je nakon intervencije VAR-a priznat.

Za totalni šok na Bernabeuu pobrinuo se Chukwueze deset minuta kasnije. Ponovno se lakoćom riješio Nacha, namjestio se na lijevu nogu i s nekih 25 metara fantastično pogodio suprotne rašlje Courtoisa za 2:3. Nigerijac je bio nerješiva enigma za Nacha kojeg je čak četiri puta predriblao, a ukupno je na utakmici imao sedam uspješnih driblinga.

Real je po primljenom trećem golu preuzeo posjed, ali nisu previše stvarali. Onda je u 84. minuti sudac pokazao na bijelu točku zbog igranja rukom Mandija. Ipak, na sreću gostiju javio se VAR te je nakon pregleda odluka poništena i ništa od najbolje moguće prilike Realu za povratak.

Do kraja utakmice unatoč sedam minuta nadoknade Real nije uspio stvoriti ništa i ostalo je 2:3 za Villareal. Real je tako dodatno produbio lošu formu u prvenstvu te sada imaju samo sedam bodova iz posljednjih pet utakmica te se iz kola u kolo sve više udaljavaju od Barcelone. Villareal je zato trećom pobjedom u nizu došao na samo četiri boda zaostatka za Sociedadom na četvrtoj poziciji. Još jednom sve pohvale Chukwuezeu koji je odigrao stvarno fantastičnu utakmicu te je sigurno najzaslužniji za veliku pobjedu Villareala.

Komentari

Povezano