Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Villarreal pobjedom nad Las Palmasom zadržao korak za vodećim u La Ligi

Posljednju utakmicu osmog kola La Lige u ponedjeljak su na El Madrigalu odigrali Villarreal i Las Palmas. U dvoboju ekipa koje su na suprotan način otvorili prvenstvo slavila je ona koja se nalazi pri vrhu. Tako je “Žuta podmornica” na domaćem terenu upisala pobjedu od 3:1 kojom je kolo zaključila na trećem mjestu prvenstvene ljestvice.

Utakmica je krenula usporeno te u prvih deset minuta nismo vidjeli ni pokušaj prilike da bi onda u 11. minuti napokon zaprijetili gosti. Alberto Moleiro je većinu posla sam odradio; probio je po lijevoj strani te je sjajno uposlio Fábia Silvu koji neometan, malo izvan peterca, ne uspijeva pogoditi okvir gola te tako propada velika prilika za goste s Kanara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći su na svoju prvu priliku čekali sve do 17. minute. Tada su kombinirali Nicolas Pépé i Ilias Akhomach, no udarac mladog Marokanca otišao je pored gola kojeg je čuvao Dinko Horkaš.

Četiri minute kasnije ponovno prijete gosti, lopta je stigla na glavu Olivera McBurnieja čiji udarac u korner paradom izbacuje Diego Conde. Gosti su zaprijetili i u 25. minuti. Isti akteri kao i u 11. minuti, Moleiro i Silva, ponovno su kombinirali, no u posljednji trenutak je ispred Portugalca loptu odnio Conde.

Ionako mirna situacija na terenu se smirila te smo na idući događaj vrijedan spomena trebali čekati do 39. minute. Tada je lopta nakon prekida stigla Sergija Cardone čiji udarac sjajno brani Hrvat na golu Las Palmasa. Horkaš je obranu upisao i u 40. minuti. Tada je obranio udarac Akhomachu s ruba kaznenog prostora.

No, u 45. minuti je hrvatski vratar bio nemoćan. Iz kaosa koji je nastao u Villarrealovom kaznenom prostoru kada je loptu uspio izbiti Conde dogodila se kontra koju je povukao Thierno Barry. Francuz je loptu prenio sa svoje polovice sve do suparničkog šesnaesterca gdje je i uposlio Pépéa koji se lijepo okreće i desnom nogom pogađa za vodstvo Villarreala na poluvremenu.

Već na startu drugog poluvremena, Las Palmas je stigao do izjednačenja. Nekadašnje krilo Mancehster Uniteda Adnan Januzaj uposlio je Silvu koji u trećoj svojoj prilici napokon pronalazi put do mreže prebacivši Condea.

No, nije dugo trajalo veselje gostiju. U 50. minuti loše su komunicirali Horkaš i Álex Muñoz te je nakon lošeg dodavanja Muñoza Pépéa srušio hrvatski vratar te je tako nakon dobrog prvog poluvremena skoro postao tragičar. Skoro ponajviše zbog toga što je nekoliko trenutaka kasnije obranio jedanaesterac Álexu Baeni.

Sadržajan nastavak drugog poluvremena nastavio se i u 56. minuti kad je Januzaj s preko 20 metara lijevom nogom zatresao gredu Villarrealovog gola.

Smirila se zatim situacija te smo u idućim minutama mogli vidjeti tek nekoliko pokušaja iz veće udaljenosti koji nisu ugrozili Horkašev i Condeov gol.

Sve do 76. minute nije bilo događaja kada Eric Bailly najviše skače nakon kornera te šalje loptu prema mreži. Tada je asistent prvog pogotka Barry odlučio napraviti ono što je Nani davnih dana napravio Cristianu Ronaldu. Loptu koja je išla u gol, Barry je poslao u mrežu, no iz pozicije zaleđa. Tako je propuštena velika prilika za vodstvo Villarreala.

I u 84. minuti je Barry zatresao Horkaševu mrežu. Ubacio mu je dotadašnji tragičar Baena sjajno ga pogodivši na glavu nakon čega Francuz nije imao problema s pogađanjem mreže. Prvotno je njegov gol poništen zbog zaleđa, no nakon intervencije VAR-a pogodak je priznat.

Do kraja utakmice domaćini su i povećali svoje vodstvo. Posljednji čavao u lijesu Las Palmasa zabio je Baena te je osigurao domaćima pobjedu.

Tako je Villarreal zadržao korak za Barcelonom i Real Madridom, približivši se Kataloncima na četiri boda zaostatka, a Realu na samo jedan. Upravo će s Realom na Santiago Bernabéu odmjeriti snage u devetom kolu. Las Palmas će nakon još jednog poraza u idućem kolu na svom terenu dočekati Celtu Vigo.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano