Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Virozne Srpkinje do visoke pobjede protiv Čilea za plasman u drugi krug

Uz utakmicu naše i švedske reprezentacije koja je za nas bila derbi dana, sinoć su odigrane još 3 utakmice na Svjetskom prvenstvu u rukometu.

U našoj skupini Senegal je potvrdio prolazak dalje nadjačavši Kinu sa 22:15 (9:9). U ovoj utakmici nismo vidjeli gol čak prvih 6 minuta, a potom je Kina došla do vodstva 2:0.  Senegal je neočekivano nervozno ušao u susret i nije postigao prvi gol čak 9 minuta. Ipak, Afrikanke su se kasnije sabrale, te tokom većeg dijela prvog poluvremena imale su sitnu prednost, a poluvrijeme se otišlo sa neodlučenim rezultatom 9:9. U nastavku je rezultat bio neizvjesvjestan do 45 minute, kada Senegal, pri rezultatu 14:14, radi seriju 8:1 i nepovratno bježi svojim suparnicama. Utakmica je završena rezultatom 22:15. Igračica utakmica ponovo je bila Souekina Sagna sa 8 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Senegal je prošao dalje, a Kina je ispala iz glavnog dijela turnira.

Standings provided by Sofascore

U prvoj utakmici u skupini E reprezentacija Srbije igrala je protiv Čilea i pobijedila s 30:16 (10:6). Uoči ove utakmice Slovenac na klupi Srbije Uroš Bregar imao je problema jer je nekoliko standardnih igračica zadobilo virozu i morale su igrati bolesne, a neke su čak i preskočile utakmicu zbog tih okolnosti.

Nakon početne serije srpske reprezentacije od 3-0, Čile ipak pokazuje koliko je žilav. Čileanke rade seriju 4:0 i dolaze do svog prvog vodstva na ovom prvenstvu uopće.

U prvom poluvremenu nije se igrao pretjerano kvalitetan rukomet, gledatelji su imali prilike vidjeti puno tehničkih grešaka, no jedno ime se uspjelo istaknuti u reprezentaciji Čilea. Riječ je o vratarki Madaleine Cortes koja je branila vrlo dobro, a uspjela je i postići gol!

Pri rezultatu 5:5 Uroš Bregar tražio je timeout koji je definitivno razbudio Srpkinje koje su nakon te pauze napravile seriju 5:0. Glavnu ulogu u srpskoj igri igrala je igračica na lijevom krilu Aleksandra Stamenić koja je u prvih 30 minuta zabila 4 od ukupno 10 srpskih golova. Rezultat na poluvremenu bio je 10:6 za Srbiju. U nastavku je Srbija ubacila u brzinu više i pregazila svoje suparnice rezultatom 30:16.

Najefikasnija kod Srpkinja bila je već spomenuta Aleksandra Stamenić sa 7 pogodaka, a treba istaknuti i mladu nadu, 18-godišnju Dunju Radević na poziciji desnog krila koja je dala 4 gola. Ovim rezultatom Srbija ide u drugi krug, a Čile će nastupati u utakmicama za plasman.

U derbiju skupine E Danska je od 20:30 u Herningu dočekala Rumunjsku. Iako se očekivalo da bi Rumunjska mogla pružiti dobar otpor, Danska je pobijedila visokih +16 golova razlike, rezultatom 39-23 (21-10).

Dankinje su odmah na početku izvršile invaziju na gol Rumunjki i u ranoj fazi povele su 4:1. Danska je imala malu prednost sve do 11:9 kada Skandinavke rade seriju od 10:1 i nepovratno bježe na 21:10. Rumunjska nije mogla konkurirati ni sa linije 7 metara gdje je imala katastrofalnih 3/7 (43%). U drugom dijelu prednost domaćina je samo rasla sve do konačnih 39-23!

S tim rezultatom Danska iz skupine E izlazi sa 4, dok će Rumunjke u daljnju fazu natjecanja ponijeti kapital od 2 boda.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano