Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Virtus nanio Zvezdi treći poraz u nizu u Euroligi, Barcelona deklasirala Bayern

Agonije za viceprvaka ABA lige ne prestaju. Nakon dvije ispuštene pobjede protiv Žalgirisa i Monaka, ekipa KK Crvene zvezde je u petak ponovo tjesno poražena od strane Virtusa rezultatom 85:79.

Odmah se po prvoj četvrtini moglo naslutiti da se srpskom klubu ne piše dobro, nakon što su pored 26 datih i 15 primljenih koševa uspjeli upisati 0/7 u šutu za tri poena te se može reći da je ključna razlika napravljena u ovom periodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju sjajnu formu je večeras potvrdio Tornike Shengelia, koji je ovog ljeta bio velika želja uprave Crvene zvezde, a večeras im je ubacio 19 poena uz šest skokova i pet asistencija. Pratio ga je Marco Belinelli sa 15, dok je goste u životu držao Shabazz Napier sa svojih 23 poena, Luka Mitrović sa 14 i Adam Hanga sa 11.

Gosti su u jednom trenutku imali i dvoznamenkastu prednost koja se istopila pred kraj posljednje četvrtine, ali je razlika bila prevelika da bi je domaćini lako ispustili. Virtus je tako došao do svoje treće pobjede u nizu kada je Euroliga u pitanju, a pete ukupno kada dodamo dvije pobjede u Italijanskoj ligi. Zvezda je došla do svog trećeg poraza u nizu kada je Euroliga u pitanju.

U ostatku večerašnjeg programa, Monaco je deklasirao Albu 86:75 uz još jednu odličnu partiju Mikea Jamesa sa 17 poena i 7 asistencija i tako ostavio goste iz Berlina na katastrofalnom omjeru od 0-4 u tekućoj Euroligaškoj sezoni.

Anadolu Efes je na krilima Shanea Larkina uspio savladati Valenciju rezultatom 77:73. Maccabi Tel Aviv je u utakmici večeri nakon produžetaka izborio pobjedu protiv Panathinaikosa na njihovom terenu rezultatom 80:75. Prevaga ove utakmice je svakako bila druga četvrtina u kojoj je tim iz Izraela napravio omjer od 19:9 u svoju korist, a heroj večeri za njih ovog puta je bio Bonzie Colson sa 21 poenom.

Najveća pobjeda večeri je pripala Barceloni koja je svladala Bayern rezultatom 98:59 i nastavila svoj perfektan niz ove sezone i četiri pobjede od četiri odigrana kola. Najistaknutiji u redovima Barce su bili Jabari Parker sa 15 poena, Jan Vesely sa 14, i Willie Hernangomez sa 11, dok je za goste blistao ovogodišnji debitant u Euroligi Serge Ibaka sa 14 koševa, ali nedovoljno da bilo kako ublaži ovaj sramotan poraz kojeg su večeras doživjeli.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano