Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Visoka slavlja sjevernjaka u Ligi prvaka, siromašno u Konferencijskoj ligi

Jučer su odigrane prve utakmice drugog pretkola nove sezone UEFA-ine Lige prvaka, te tri utakmice iste faze u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi. Uz visoko slavlje kijivskog Dinama nad Partizanom te golijadu između Lugana i Fenerbahçea o kojima ste već mogli čitati na našem portalu, posvetit ćemo koji redak i ostalim susretima.

Nekoliko momčadi visokim je pobjedama već jednom nogom zakoračilo u treće pretkolo Lige prvaka, a prije svega se tu ističu norveški Bodø/Glimt koji je s 4:0 porazio latvijski RFS, a na teškim su mukama u obrani gostiju bili nekadašnji HNL-ovci: svojedobni vratar Istre 1961 Kamerunac Fabrice Ondoa, i albanski stoper Herdi Prenga koji je igrao za Dinamo, Sesvete, Lokomotivu i zaprešićki Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istim je rezultatom u svom ligoprvaškom debiju slavila poljska Jagiellonia iz Białystoka na gostovanju kod litavskog Panevėžysa. Sjajnu je formu za goste nastavio 33-godišnji španjolski napadač Jesús Imaz koji je zabio trogodak u samo 14 minuta. Još uvjerljiviji bio je mađarski Ferencváros koji s visokih 5:0 ispratio velški TNS, a gro posla odradio je i švedski Malmö koji je farski KÍ Klaksvík pobijedio s 4:1.

Prolaz su vrlo vjerojatno potvrdili i nogometaši danskog Midtjyllanda koji su s 0:3 nadvisili andorskog prvaka UE Santa Colomu. Qarabağ je nešto zapadnije slavio 0:2 kod Lincoln Red Impsa u Gibraltaru, a čistu je mrežu sačuvala azerska jedinica, naš Fabijan Buntić, dok je većinu susreta odradio i nekadašnji prvotimac Rijeke Crnogorac Marko Vešović.

Istim su rezultatom na gostovanju na Zelenom otoku slavili nogometaši praške Sparte koji su pobijedili Shamrock Roverse, a u pobjedi je nešto više od sat vremena na terenu proveo bivši napadač Lokomotive Indrit Tuci. Uz Fenerbahçe vidjeli smo još samo jedno minimalno slavlje, a njegovi autori su nogometaši ciparskog APOEL-a koji su s 1:0 pobijedili moldavski Petrocub iz Hînceștija. Nekadašnji stoper Istre 1961 Mateo Sušić standardno je odradio punu minutažu u domaćim redovima.

Napeto će još biti u uzvratu rumunjskog FCSB-a i izraelskog Maccabija iz Tel Aviva, s obzirom da se radi o jedinoj utakmici koja je jučer završila neodlučeno. Oba su gola pala u drugom poluvremenu i to u razmaku od pet minuta. U vodstvo su došli gosti u 71. minuti da bi već u 76. domaći izjednačili i postavili konačni rezultat susreta.

U tri utakmice Konferencijske lige vidjeli smo tek jedan pogodak, a zabili su ga nogometaši luksemburškog Differdangea u pobjedi nad kazahstanskim Ordabasyjem, što im je i prvo europsko slavlje nakon 9 godina čekanja. U gostujućim je redovima naš Lovro Cvek cijeli susret odgledao s klupe za pričuve.

Kosovski Ballkani i malteški Ħamrun Spartans odigrali su 0:0, a naš Roko Prša odigrao je svih 90 minuta za goste, dok je bivši igrač Rijeke, Hrvatskog Dragovoljca i Dinama Bernard Karrica odigrao 78 minuta. Spomenimo i kako je domaća momčad promašila kazneni udarac u 28. minuti susreta. Istim je rezultatom završila utakmica između sumarinskog Virtusa i estonske Flore.

Komentari

Povezano