Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vissel Kobe prvi puta u povijesti prvak Japana

Jedno kolo prije kraja Vissel Kobe je osigurao svoj prvi naslov u povijesti J1 lige. Učinili su to domaćom pobjedom nad Nagoyom. Oni su slavili 2:1, dok je jedini preostali konkurent Yokohama M odigrala 0:0 i ostala četiri boda udaljena kolo prije kraja.

Kobe je pobjedu u svome susretu osigurao u prvih 15 minuta. Oba gola pala su nakon asistencije Yuya Osaka, a strijelci su bili Haruya Ide i Yoshinori Muto. Kada se saznao rezultat s druge utakmice, slavlje je moglo početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kobe je do titule predvodio sjajni Yuya Osako. U 33 utakmice upisao je 22 gola na što je nadodao osam asistencija. Uz Yoshinorija Muta koji je upisao deset golova i isto toliko asistencija vodio je svoju momčad do povijesnog naslova.

Dosada je Kobeu najbolji plasman u prvenstvu bilo treće mjesto 2021. Klub je u dva navrata čak i ispadao iz lige te nijednom nisu došli niti blizu naslova. Najveći uspjeh dosada bio im je Kup kojeg su osvojili 2019. Prošle sezone su završili tek na 13. mjestu te ih uoči sezone nitko nije vidio kao konkurente za naslov.

No, oni su iskoristili ponuđeno i došli do povijesnog naslova. Ovime su osigurali i nastup u azijskoj Ligi prvaka po tek treći puta u svojoj povijesti.

Komentari

Povezano