Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vjeruj u snove: Cityjev mladić donedavno skupljao lopte, a sada je golom u debiju srušio Zvezdu

Skupina G Lige prvaka jedna je od onih u kojoj je uoči posljednjeg kola sve bilo kristalno jasno. Manchester City i RB Leipzig prolaze u osminu finala, Young Boysi svoj put nastavljaju u Europa ligi, dok je Crvena zvezda osigurala posljednje mjesto na tablici. Ipak, zahvaljujući mladom napadaču Cityja nije sve bilo tako monotono.

Zvezda je na domaćem terenu dočekala City, a gosti su slavili rezultatom 3:2 uz pogotke Micaha Hamiltona, Oscara Bobba i Kalvina Phillipsa. Golove za domaćina postigli su In-Beom Hwang i Aleksandar Katai.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na okolnosti Pep Guardiola je za ovaj susret na teren poslao kombiniranu momčad. Samo dva igrača iz početne postave koja je startala u prvenstvenoj utakmici za vikend protiv Lutona započela i sada, a to su bili naš Mateo Kovačić i Jack Grealish.

Ostatak sastava činili su od reda novi igrači, a jedan od njih bio je i mladi Hamilton koji se u svojem seniorskom debiju za prvu momčad Cityja odmah upisao među strijelce. Tako je s 20 godina i 30 dana postao peti najmlađi Englez koji je zabio u svom debiju u Ligi prvaka, a najmlađi kojem je to pošlo za nogom bio je Marcus Rashford u rujnu 2017. kojem je to uspjelo s 19 godina i 316 dana.

Guardiolina momčad očekivano je imala dominaciju kroz posjed lopte, ali unatoč tome nisu stvorili previše izglednih prilika. Ipak, iz prvog udarca prema vratima domaćina postigli su pogodak kada je precizan bio Hamilton. Zvezda je pak svoju priliku tražila iz tranzicije, ali ni oni u provedbi svojeg plana nisu bili pretjerano uspješni u prvom poluvremenu.

Kroz drugo poluvrijeme su više prijetili i tražili izjednačujući pogodak, ali ipak je City bio taj koji je prvi stigao do povećanja prednosti golom Bobba u 62. minuti. Domaćinima se pritisak isplatio u 76. minuti kada su golom Hwanga smanjili zaostatak, da bi City golom Phillipsa s bijele točke u 85. minuti ponovno povećali svoju prednost. Zvezda je uspjela ponovno smanjiti rezultat u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je strijelac bio Katai, ali do potpunog preokreta nisu uspjeli doći.

U drugoj utakmici skupine RB Leipzig je na domaćem terenu svladao ekipu Young Boysa rezultatom 2:1. Domaćini su do vodstva stigli golom Benjamina Šeška u 51. minuti, gosti su izjednačili samo dvije minute kasnije kada je strijelac bio Ebrima Colley, a sva tri boda njemačkom sastavu donio je Emil Forsberg u 56. minuti.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano