Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Vlasnici Formule 1 kupuju MotoGP

Nakon što je Liberty Media 2016. godine otkupila Formulu 1 i senzacionalno oživjela te ponovno popularizirala sport, američka je kompanija odlučila pod svoje okrilje uzeti i drugi najveći europski automoto sport MotoGP.

Prema pisanju Financial Timesa, dogovor između promotora MotoGP-a i Liberty Medije već je postignut. Cijena je otkupa nešto veća od četiri milijardi dolara, a osim Libertyja prava nad MotoGP-em pokušali su ostvariti i Qatar Sports Investments grupa, vlasnici Paris Saint-Germaina i TKO, matična kompanija UFC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi put da bi Formula 1 i MotoGP mogli imati zajedničkog promotora. Privatno dioničko društvo CVC Capital Partners u jednom je trenutku posjedovalo oba sporta, ali 2006. su ih europski regulatori prisilili prodati MotoGP. Kako je deset godina kasnije Liberty Media otkupila Formulu 1 baš od CVC-a, izgleda da se povijest ponavlja pa je lako moguće da i ovaj dogovor naiđe na prepreke kod Europske unije.

Osim MotoGP-a, Liberty Mediji bi kupovinom Dorna Sportsa također pripala natjecanja WorldSBK i MotoE. Sveukupno, madridska kompanija organizira 251 utrku u godini u 20 različitih zemalja svijeta.

Komentari

Povezano