Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Volkanovski ostao vladar perolake kategorije, Pantoja ponovno bolji od Morena

Rasprodana T-Mobile Arena u Las Vegasu je sinoć bila poprište fantastičnog 290. UFC-ovog događaja na čijem smo “main cardu” gledali i dvije borbe za naslov prvaka.

Glavni događaj večeri je bila borba za pojas u perolakoj kategoriji između Alexandera Volkanovskog (26-2) i Yaira Rodrigueza (15-4). Pobjedu je, tehničkim nokautom u trećoj rundi, uknjižio branitelj pojasa – Alexander ”Veliki”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon samo minutu i pol borbe, Australac se odlučio na rušenje protivnika u čemu je i uspio. Nekoliko puta se Rodriguez pokušao dignuti, no Volkanovski ga je svaki put ponovno prizemljio te je kompletnu rundu kontrolirao i uvjerljivo ju dobio.

Gotovo u istom trenutku druge runde je Volkanovski još jednom srušio Rodrigueza pa je mnogobrojnim udarcima laktovima uspio dobrano naštetiti Meksikančevom licu. Nakon samo 8 minuta borbe, Volkanovski je postavio svoj novi rekord po broju rušenja tijekom jednog meča – 6. Nakon dvije runde je Meksikanac bio u iznimno teškoj situaciji.

Tijekom četiri minute treće runde, Rodriguez je držao Volkanovskog na distanci te je pogađao lijep broj high i front kickova, međutim onda je sjevnuo strašni desni kroše Australca koji je uzdrmao Meksikanca. Prvak je nanjušio krv, uputio par udaraca šakom prije nego što ga je lagano srušio u parter gdje ga je i dovršio sjajnim ”ground and poundom” kojim je upisao 11. uzastopnu pobjedu u perolakoj kategoriji.

U borbi za naslov kategorije muha, snage su po treći put u njihovim karijerama odmjerili Alexandre Pantoja (26-5) i Brandon Moreno (21-6-2), a ni u ovoj borbi Meksikanac nije uspio odnijeti pobjedu.

Gledali smo zaista pravi rat tijekom svih pet rundi, a podijeljenom odlukom sudaca (46-49, 48-47, 48-47) je Pantoja postao tek peti različiti prvak UFC-ove muha kategorije.

Što se tiče preostalih borbi na ”main cardu”, prvi su u oktogon ušli Bo Nickal (5-0) i Val Woodburn (7-1). Borba je trajala svega 38 sekundi koliko je Nickalu, koji je u večerašnji meč ušao kao najveći favorit u UFC povijesti, bilo potrebno da serijom sjajnih krošea nokautira svog protivnika koji je dosad bio neporažen. Treba također istaknuti i da je Woodburn na ovaj događaj upao na ‘‘short notice‘‘ svega četiri dana uoči borbe nakon što je Tresean Gore otkazao nastup.

Nakon njih smo gledali sjajnu i neizvjesnu “catchweight” borbu između Jalina Turnera (13-7) i Dana Hookera (23-12) u kojoj je slavio Novozelanđanin podijeljenom odlukom sudaca. Dva suca su borbu ocijenila kao 29-28 za Hookera, dok je jedan istim rezultatom dao prednost Turneru.

Treća borba na ”main cardu” je bila ona između Roberta Whittakera (24-7) i Dricusa du Plessisa (20-2) u srednjoj kategoriji u tzv. eliminatoru za borbu za pojas. Južnoafrikanac je briljantnom serijom udaraca u drugoj rundi tehničkim nokautom svladao Australca te je time osigurao borbu za titulu prvaka protiv Israela Adesanye.

Dricusovim slavljem protiv Whittakera, hrvatski borac Roberto Soldić je ostao posljednji borac koji mu je nanio poraz. Bilo je to 2018. godine na 45. KSW-ovom događaju kada ga je ”Robocop” pobijedio nokautom.

Dodajmo i kako se legendarni, 41-godišnji Robbie Lawler (30-16-1) večeras umirovio pobjedom protiv Nike Pricea (15-7-2) poslije svega 38 sekundi borbe. Bivši prvak UFC-ove velter kategorije je kombinacijom lijevog aperkata, koji je snažno uzdrmao Pricea, i lijevog krošea, došao do nokauta i sjajnog kraja bogate karijere.

Komentari

Povezano